Spory v eurozóne blokujú vyplácanie pomoci štátom zasiahnutých koronavírusom

NETKY.SK • 19 November 2020, 14:26 • 2 min
Spory v eurozóne blokujú vyplácanie pomoci štátom zasiahnutých koronavírusom

FRANKFURT - Šéfka Európskej centrálnej banky (ECB) Christine Lagardeová vyzýva členské štáty eurozóny na ukončenie sporov o rozpočte, aby bolo možné krajinám zasiahnutým pandémiou koronavírusu vyplácať naliehavo potrebnú pomoc.

slovakia

left justify in out

Treba konať čím skôr

Vo vystúpení na pôde hospodárskeho a rozpočtového výboru Európskeho parlamentu (EP) v dnešných hodinách upozornila, že zotavenie ekonomiky eurozóny je vzhľadom na druhú vlnu pandémie v krátkodobom horizonte ohrozené.

 


"Očakáva sa, že hospodárstvo eurozóny bude vážne zasiahnuté dopadmi rýchleho vzostupu infekcií a opätovného zavádzania pandemických opatrení," uviedla Lagardeová.

 

Pred europoslancami zopakovala, že ECB je podľa vývoja situácie pripravená na zmeny svojej menovej politiky. Najbližšia ECB zasadá 10. decembra.

 

img


Naši susedia nesúhlasia 
Rozpočtový rámec EÚ na roky 2021 až 2027 v celkovom objeme 1,8 bilióna eur tento týždeň zablokovali Poľsko a Maďarsko. Varšava a Budapešť kritizujú požiadavku viazať vyplácanie peňazí z eurofondov na dodržiavanie zásad právneho štátu. Súčasťou rozpočtového rámca je aj plán ekonomických stimulov vo výške 750 mld. eur.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies