Spory firmy WAY Industries a zamestnancov vedú k výstražnému štrajku

NETKY.SK • 3 September 2014, 12:52 • 2 min
Spory firmy WAY Industries a zamestnancov vedú k výstražnému štrajku

KRUPINA - Hodinový výstražný štrajk zamestnancov strojárskej spoločnosti WAY Industries Krupina, súčasťou ktorého bude aj pochod štrajkujúcich zamestnancov mestom, sa uskutoční vo štvrtok, 4. septembra od 13.00 h do 14.00 h.

slovakia

left justify in out

TASR o tom informovali členovia Rady OZ KOVO pre Banskobystrický región.
     

Výstražný štrajk je vyústením dlhodobej nespokojnosti zamestnancov so situáciou v spoločnosti WAY Industries, a. s., Krupina. K výstražnému štrajku dochádza po tom, ako minulý týždeň vyhlásili odborári a zamestnanci štrajkovú pohotovosť s cieľom vyzvať vedenie firmy na rokovanie. Keďže ale zástupcovia spoločnosti neprejavili ochotu rokovať o výzve odborárov, pristúpili sme k takémuto kroku, píše sa v štrajkovom letáku, ktorý OZ KOVO zaslalo TASR.
     

Výstražný štrajk tak má byť ďalším pokusom začať korektné rokovania s vedením spoločnosti.
     

Odborári a zamestnanci spoločnosti poukazujú najmä na zhoršujúcu sa sociálnu situáciu zamestnancov v dôsledku nevyplatenia časti mzdy a tiež na cielenú diskrimináciu miestnej odborovej organizácie. Vo firme aktuálne pracuje asi 220 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies