Športový riaditeľ Tinkoff-Saxo: Tvrdý muž Sagan bude pripravený na MS

NETKY.SK • 10 September 2015, 13:40 • 2 min
Športový riaditeľ Tinkoff-Saxo: Tvrdý muž Sagan bude pripravený na MS

BURGOS - Zatiaľ čo v Španielsku pozvoľna vrcholí cyklistická Vuelta, slovenský reprezentant Peter Sagan sa už niekoľko dní nerušene pripravuje na majstrovstvá sveta v americkom Colorade.

slovakia

left justify in out

Sagan stihol na Vuelte vyhrať etapu, v ďalších dvoch bol druhý (vrátane tímovej časovky), raz tretí a niekoľko dní mal na sebe dres lídra bodovacej súťaže. Potom však predčasne odstúpil, čo bol dôsledok zrážky s bezohľadným motocyklistom z tímu Shimano niekoľko kilometrov pred cieľom 8. etapy v Murcii. Po páde mu na tele zostali popáleniny prvého a druhého stupňa od bedrovej časti až k predkoleniu, ale nič nemal zlomené. Aj preto sa jeden z lídrov tímu Tinkoff-Saxo rozhodol s krátkou prestávkou pokračovať v sezóne s ambíciou uspieť na majstrovstvách sveta v Richmonde v americkom štáte Virginia. Preteky elite mužov sa uskutočnia na záver MS v nedeľu 27. septembra.

"Je to tvrdý muž. Nepochybujem o tom, že sa vráti v dostatočnej forme pred majstrovstvami sveta. Po náročnej Tour de France sa tiež dal rýchlo dokopy natoľko, že bol dobre pripravený na Vueltu. Mal nejaké zranenia, stratil kúsky kože najmä na zadku, ale nemal nič zlomené a to je dôležité," upozornil športový riaditeľ Tinkoff-Saxo Tristan Hoffman na serveri Velonews.

Hoffman tvrdí že Sagan nie je typom pretekára, ktorý po nešťastnom páde a odstúpení z pretekov dlho vyplakáva. "Samozrejme, prvú noc sa mu so všetkými tými bandážami nespalo dobre. Po dvoch dňoch však už bol v lietadle smer Colorado. Pred majstrovstvami sveta ho nečakajú žiadne preteky. Týždeň pred súťažou jednotlivcov v Richmonde absolvuje iba tímovú časovku v rámci svetového šampionátu. Nepochybujem o tom, že bude dobre pripravený," zdôraznil Hoffman.

Športový riaditeľ dánsko-ruského tímu sa nebojí, že by Saganovi odišla forma a už sa nevrátila. Pripustil síce, že jarná časť sezóny európskych klasík mu nevyšla podľa predstáv, ale odvtedy zaberá naplno. Zvíťazil na pretekoch Okolo Kalifornie, získal zelený dres a päť druhých miest na Tour de France a v šprinte v Málage triumfoval aj v etape na Vuelte. "Teraz takpovediac profituje zo svojho pádu, lebo má dostatok času na nerušenú prípravu na svetový šampionát. Do Richmondu môže ísť v predstihu, aby si vyskúšal trať majstrovských pretekov," píše Velonews.

Podľa tohto serveru ostatných 5 km pred cieľom majstrovskej trate elite bude veľmi technických pasáží s malými stúpaniami, zákrutami a tiež kockami. "Úplne posledný kilometer ponúka približne 500 m dlhé stúpanie a ľavotočivú zákrutu tesne pred cieľom. Odborníci sa zhodujú, že to môže vyhovovať typom, ako sú Peter Sagan či Mark Cavendish," dopĺňa Velonews. "Sagan sa už nezaoberá tým, čo bolo zlé na Vuelte. Taký on nie je. Bude dostatočne motivovaný, aby šiel na výsledok v Richmonde," doplnil športový riaditeľ Hoffman.

Podľa neho Saganovým najväčším problémom na MS môže byť jeho tím. Ako člen slovenskej reprezentácie bude mať k dispozícii len dvoch pretekárov, ktorí by mu mali pomôcť k dobrému výsledku - brata Juraja a Michaela Kolářa. Obaja sú aj jeho kolegami v Tinkoff-Saxo. "Musí sa nádejať, že vyťaží z práce iných, väčších krajín, ktoré budú mať k dispozícii 9-členné tímy ako Veľká Británia, Španielsko či Belgicko," uzatvára Velonews.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona