Športovec roka: Desiatka jasná, meno kráľa zatiaľ nie

NETKY.SK • 9 December 2014, 11:15 • 2 min
Športovec roka: Desiatka jasná, meno kráľa zatiaľ nie

BRATISLAVA - Víťaz ankety Športovec roka 2014 na Slovensku v kategórii jednotlivcov vzíde z desiatky (podľa abecedného poradia) Dominika Cibulková (tenis), Marián Gáborík (hokej), Marek Hamšík (futbal), Martina Hrašnová (atletika), Anastasia Kuzminová (biatlon), Peter Sagan (cyklistika), Matej Tóth (atletika), Erik Varga (streľba), Erik Vlček/Juraj Tarr (rýchlostná kanoistika) a Adam Žampa (zjazdové lyžovanie).

slovakia

left justify in out

Najlepším kolektívom Slovenska bude jeden z trojice - družstvo strelkýň na skeet, futbalisti Slovenska a hliadka vodných slalomárov 3xC1. Výsledky tradičnej ankety Klubu športových redaktorov SSN vyhlásia v pondelok 22. decembra o 20.20 h v novej budove Slovenského národného divadla. Uzávierka hlasovania v ankete bola 5. decembra. Hoci laureáti v najlepšej desiatke sú známi, kompletné výsledky sa verejnosť dozvie až na galavečere. Vlani sa z prvenstva tešil cyklista Peter Sagan. "Niektorí športovci sa z objektívnych dôvodov nebudú môcť zúčastniť na slávnosti. Nie je jednoduché zladiť všetky termíny," uviedol Roman Šmotlák. 

Tento rok sa do hlasovania zapojilo 106 športových novinárov. Hlasy dostalo 36 jednotlivcov a 11 kolektívov. 

Poradie na ďalších miestach v ankete Športovec roka 2014: 
Jednotlivci: 11. Ladislav a Peter Škantárovci (vodný slalom), 12. Danka Barteková (streľba), 13. Michal Martikán (vodný slalom), 14. Zuzana Rehak Štefečeková (streľba), 15. Peter Velits (cyklistika), 16. Alexander Slafkovský (vodný slalom), 17. Henrieta Farkašová (paralympionička), 18. Martin Škrtel (futbal), 19. Richard Nagy (plávanie), 20. Martin Kližan (tenis) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies