FOTO Športové gymnázium sa naposledy rozlúčilo so štyrmi žiačkami, ktoré zahynuli v autobuse smrti

NETKY.SK • 13 Jún 2014, 18:48 • 2 min
FOTO Športové gymnázium sa naposledy rozlúčilo so štyrmi žiačkami, ktoré zahynuli v autobuse smrti

TRNAVA - Spolužiaci, učitelia a kamaráti sa dnes na dvore Športového gymnázia Jozefa Herdu v Trnave naposledy rozlúčili s Nikolou, Paulínou, Patríciou a Zuzanou, ktoré pred týždňom zahynuli pri nehode autobusu na diaľnici medzi Piešťanmi a Trnavou. Po smútočnom akte poslali za nimi k nebu desiatky bielych a červených balónov.

slovakia

left justify in out

Zuzana N.

 

img

 

Patrícia D.

 

img

 

Paulína M.

 

img

 

Nikola H.

 

img

 

"Stratili sme v nich usilovné a svedomité študentky, mladé, milé dievčatá, ktoré milovali život a mali množstvo plánov do budúcnosti,“ povedal o dievčatách z III. A v smútočnom príhovore na školskom dvore riaditeľ gymnázia Jozef Jančovič. Deň nehody podľa neho zastane v histórii školy navždy zapísaný čiernymi písmenami. Na Nikolu, Paulínu, Patríciu a Zuzanu si zaspomínala triedna učiteľka, ale odzneli aj spomienky spolužiakov. Pri nich sa gymnazistom aspoň na chvíľu objavil úsmev na tvárach. 

 

Absolvent školy, televízny moderátor Patrik Herman, ktorému sa podarilo po tragédii osloviť sponzora Borisa Kollára, ktorý venoval každej z pozostalých rodín značnú finančnú čiastku, hovoril o tom, ako sa s dievčatami len prednedávnom stretli na vyhodnotení tohtoročnej súťaže stredoškolských časopisov Štúrovo pero. „Ďakujem babám, že nám i týmto mladým ľuďom pomohli usporiadať niekedy poprehadzovaný rebríček hodnôt. Tá ľudskosť je pamiatka na ne,“ povedal vo svojom príhovore. Spolužiaci natiahli transparent s textom „Dobrí ľudia nikdy nezomrú, aj keď odídu z tohto sveta. To podstatné, čo sme na nich milovali tu zostane navždy“. Na záver za sprievodu hudby vypustili prítomní žiaci desiatky bielych balónov a k nim červené v tvare srdca. Niektoré z nich sa symbolicky uchytili v korunách stromov.

 

Nehoda školského autobusu na úseku diaľnice D1 za Piešťanmi v smere na Hlohovec sa stala v piatok 6. júna na 72. kilometri, na mieste zahynuli štyri študentky. V autobuse sa viezlo 29 žiakov športového gymnázia, dve učiteľky a šofér. Do nemocnice v Trnave odviezli 19 zranených, šesť do Piešťan do Nemocnice Alexandra Wintera a dvoch do Detskej fakultnej nemocnice v Bratislave. Voči vodičovi autobusu začala polícia trestné stíhanie pre všeobecné ohrozenie.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies