Športovcom roka v Kanade sa stal Carey Price

NETKY.SK • 16 December 2015, 09:07 • 2 min
Športovcom roka v Kanade sa stal Carey Price

MONTREAL - Hokejový brankár Carey Price sa stal Športovcom roka 2015 v Kanade. Gólman klubu NHL Montreal Canadiens triumfoval v hlasovaní odbornej 11-člennej skupiny a získal prestížnu Trofej Loua Marsha.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťosemročný gólman sa stal deviatym hokejistom, ktorému sa to podarilo. Naposledy sa zo zisku trofeje tešil Sidney Crosby v roku 2009. Price v júni na výročnej ceremónii NHL získal Hartovu trofej pre najužitočnejšieho hráča súťaže i Vezinovu trofej pre najlepšieho brankára. V uplynulej sezóne odchytal 66 zápasov s bilanciou 44-16-6. Celkovým počtom 44 výhier utvoril nový klubový rekord.

 

V aktuálnej sezóne ho však trápia zranenia, pre ktoré nastúpil len na dvanásť duelov. Do zostavy Canadiens sa má vrátiť koncom januára.

 

Z hokejistov získali Trofej Loua Marsha okrem Pricea aj Crosby (dvakrát), Mario Lemieux, Wayne Gretzky (štyrikrát), Guy Lafleur, Bobby Clarke, Phil Esposito, Bobby Orr a Maurice Richard.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies