Športovci Van Niekerk a Puigová najlepší na OH v Riu podľa ANOC

NETKY.SK • 16 November 2016, 13:00 • 2 min
Športovci Van Niekerk a Puigová najlepší na OH v Riu podľa ANOC

DAUHA - Juhoafrický bežec na 400 m Wayde van Niekerk a portorická tenistka Mónica Puigová sa stali najvýraznejšími osobnosťami olympijských hier 2016 v brazílskom Riu de Janeiro podľa Asociácie národných olympijských výborov (ANOC).

slovakia

left justify in out

Slávnostné vyhlásenie laureátov sa konalo v utorok na ANOC Awards Gala v katarskej Dauhe. V kategórií tímov sa pôct dočkali reprezentanti Fidži v sedmičkovom ragby a britské družstvo pozemných hokejistiek.

 

Za najúspešnejšiu výpravu tohtoročných OH určili práve britskú a ocenili aj prelomové počínanie hneď deviatich krajín: Bahrajnu, Fidži, Jordánska, Kosova, Pobrežia Slonoviny, Portorika, Singapuru, Tadžikistanu a Vietnamu.

 

Tím utečencov dostal ANOC Award za vzbudenie nádeje prostredníctvom športu. Špeciálnu cenu za zásluhy udelili Carlosovi Nuzmanovi, šéfovi organizátorov Ria 2016 a zároveň aj národného OV.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies