Športovci pred Tokiom upozorňujú na túto nerovnosť

NETKY.SK • 9 November 2020, 17:45 • 2 min
Športovci pred Tokiom upozorňujú na túto nerovnosť

Športovci, ktorí by mohli súťažiť na najvýznamnejšom športovom podujatí, ktoré sa má uskutočniť v najväčšom meste sveta, sa ozvali.

slovakia

left justify in out

Trápia ich práve podmienky, ktoré prináša stále nekoničiaca epidémia koronavírusu. Tá totiž neumožňuje všetkým, aby sa mohli pripravovať rovnako. A tak mnohí sa nazdávajú, že dochádza k diskriminácii práve tých športocov, ktorí sa nedokážu pripravovať tak kvalitne či  intenzívne, ako športovci v krajinách, ako Čína, kde už je koronavírus prakticky porazený.

 

 

Mnoho členov Asociácie medzinárodných federácií letných olympijských športov "má potrebu bezodkladne konať". Povedal to Matt Smith zástupca Medzinárodnej veslárskej federácie. V čase odkladu OH bolo z 11-tisíc miesteniek rozdelených cca 57 percent. Ďalšie pravdepodobne budú pridelené rebríčkami, ktoré sa tvoria podujatiami či turnajmi. Tie však sú limitované práve pandémiou.

 

Podľa agentúry AP okrem rebríčkových miesteniek je alternatívou aj kvalifikovanie cez doterajšie výsledky. Všetko však až vtedy, ak sa nepodaria kvalifikačné podujatia, alebo sa naruší príprava  športovcov vo viacerých štátoch. "Potrebujeme pomoc a tiež potrebujeme rýchlu výmenu informácií v danej veci," netají Matt Smith.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies