Športovci počas OH 2024 v Los Angeles v internátoch nahradia študentov

NETKY.SK • 26 Január 2016, 09:36 • 2 min
Športovci počas OH 2024 v Los Angeles v internátoch nahradia študentov

LOS ANGELES - Kandidatúra Los Angeles na usporiadanie olympijských hier 2024 upravila plány s dedinou pre športovcov. Namiesto nových ubytovní, ktoré mali vyrásť na mieste železničného koľajiska neďaleko centra mesta za miliardu amerických dolárov, zvíťazila úsporná alternatíva prenájmu internátov Kalifornskej univerzity Los Angeles (UCLA).

slovakia

left justify in out

Starosta mesta Eric Garcetti označil nové riešenie za racionálnejšie z pohľadu nákladov v porovnaní s pôvodným projektom, ktorý predpokladal vykúpenie pozemku, premiestnenie koľajiska a pravdepodobne aj vyčistenie pôdy. Počítalo sa so súkromnými investíciami, ale zdroje od začiatku kandidatúry nik nešpecifikoval.


Podľa Garcettiho môžu vysokoškolské priestory poskytnúť 17 000 účastníkom OH veľké výhody. K dispozícii by totiž mali existujúce zázemie vrátane univerzitných športovísk pre atlétov, telocviční a plavární. Súkromná Univerzita Južnej Kalifornie by v prípade úspechu kandidatúry prichýlila novinárov.


Los Angeles usporiadalo olympijské hry 1932 a 1984, o tretie podujatie so symbolom piatich kruhov sa uchádza v súboji s európskou konkurenciou - Rímom, Parížom a Budapešťou. O dejisku OH 2024 sa rozhodne na zasadnutí Medzinárodného olympijského výboru (MOV) v septembri 2017 v peruánskej Lime.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona