Športovci by za vlaňajšie úspechy mali dostať od štátu vyše 216.000 eur

NETKY.SK • 3 Február 2014, 17:15 • 2 min
Športovci by za vlaňajšie úspechy mali dostať od štátu vyše 216.000 eur

BRATISLAVA - Športovci, ktorým sa vlani darilo, by mali od štátu dostať 216.075 eur. Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVŠ) SR o tom informuje v materiáli, ktorý predložilo do pripomienkového konania.

slovakia

left justify in out

"Celkovo navrhujeme oceniť 210 športovcov v individuálnych športoch a tri družstvá v kolektívnych športoch," uvádza v materiáli rezort školstva. Finančné prostriedky pôjdu z kapitoly MŠVVŠ. Úspešných športovcov má prijať premiér Robert Fico (Smer-SD).

Za mimoriadne športové výkony dostanú odmenu 3300 eur cyklista Peter Sagan za etapové víťazstvá a zelený dres na Tour de France, lyžiarka Zuzana Velez-Zuzulová za víťazstvá v slalome pretekov Svetového pohára a motocyklový reprezentant Ivan Jakeš za Rely Dakar. Cyklista Peter Velits za titul majstra sveta v pretekoch družstiev zrejme získa 2000 eur a tenistky Daniela Hantuchová, Dominika Cibulková, Magdaléna Rybáriková, Jana Čepelová po 1000 eur.
     
Športovci, ktorí sú navrhnutí na ocenenie za výsledky dosiahnuté v roku 2013, získali celkom 22 titulov majstrov sveta, 25 titulov majstrov Európy, 15 titulov juniorských majstrov sveta, 7 titulov juniorských majstrov Európy, tri tituly na svetovej univerziáde, jeden titul na deaflympijských hrách a dva tituly na Európskom svetovom festivale mládeže.
     
Do oceňovania sú zaradení športovci a družstvá, ktorí sa v roku 2013 umiestnili na 1. až 3. mieste na majstrovstvách sveta, majstrovstvách Európy (vrátane juniorov a vekových kategórií do 21 a 23 rokov), Európskom svetovom festivale mládeže, svetovej univerziáde a deaflympijských hrách, a tiež športovci, ktorí dosiahli mimoriadne športové výkony a svojimi výsledkami výborne reprezentovali Slovensko na významných európskych a svetových podujatiach.
     
Začiatkom roka 2013 vláda schválila pre 242 športovcov za úspechy v predchádzajúcom roku v individuálnych športoch a jedno družstvo v kolektívnom športe 327.597 eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies