Športovcami roka v Rakúsku Alaba a Fenningerová

NETKY.SK • 1 November 2013, 11:16 • 2 min
Športovcami roka v Rakúsku Alaba a Fenningerová

VIEDEŇ - Rakúskym športovcom roka 2013 sa v kategórii mužov stal futbalista David Alaba.

slovakia

left justify in out

Hráč Bayernu Mníchov nechal v súboji o toto prestížne ocenenie za sebou aj favorizovaného reprezentanta v zjazdovom lyžovaní Marcela Hirschera či skokana na lyžiach Gregora Schlierenzauera. Dvadsaťjedenročný Alaba je prvým futbalistom, ktorý vyhral túto anketu od triumfu legendárneho útočníka Toniho Polstera v roku 1997. "Je to neuveriteľné, veľká pocta pre mňa, veľmi sa teším. Mal som silnú konkurenciu, Hirscher či Schlierenzauer podávali neskutočné výkony," uviedol na štvrtkovom vyhlásení výsledkov vo Viedni Alaba, ktorý s Bayernom triumfoval v I. bundeslige, Nemeckom pohári i Lige majstrov.

Česť alpského lyžovania zachránila víťazstvom v kategórii žien Anna Fenningerová, druhá skončila jej kolegyňa zo svahov Michaela Kirchgasserová a tretia bola športová lezkyňa Anna Stöhrová. V kategórii tímov patrí ocenenie plážovým volejbalistkám Doris a Stefanie Schwaigerovým.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona