Sporiteľňa Wüstenrot uzatvorila zmluvy za 180 mil. eur

NETKY.SK • 28 Október 2014, 09:17 • 2 min
Sporiteľňa Wüstenrot uzatvorila zmluvy za 180 mil. eur

BRATISLAVA - Wüstenrot stavebná sporiteľňa uzatvorila za deväť mesiacov 28 588 nových obchodov v celkovej cieľovej sume 180,2 mil. eur.

slovakia

left justify in out

V počte nových sporivých zmlúv aj v objeme cieľových súm to medziročne predstavuje nárast o viac ako 9 %. Ako ďalej informovala spoločnosť, vklady klientov na všetkých zmluvách presiahli sumu 67,7 mil. eur a medziročne stúpli o 7,6 %.

 

Úspešne sa podľa vyjadrení firmy vyvíjali aj úverové obchody. Počet nových poskytnutých stavebných úverov a medziúverov bol 2 544 pri medziročnom náraste o 3,5 %. Ich objem stúpol o 15,7 % na 56,7 mil. eur. Svojim klientom spoločnosť vyplatila v deväťmesačnom období finančné prostriedky v celkovej výške takmer 112 mil. eur, čo je o 32 % viac ako za rovnaké obdobie minulého roka. 

 

Ako povedal predseda predstavenstva Wüstenrotu Jozef Adamkov, klienti využívajú dostupné finančné zdroje aj vďaka rekordne nízkym úrokovým sadzbám pri úveroch na bývanie a riešenie bytovej otázky patrí k ich prioritám. "Pozitívne hodnotíme aj dosiahnutý zisk, ktorý je po zdanení vo výške 637 tis. eur, teda o 6 % vyšší ako v rovnakom období minulého roka," povedal Adamkov. Aktuálna produktová ponuka vytvára podľa neho predpoklad, že spoločnosť si udrží doterajší rastový trend aj v poslednom štvrťroku. 

 

Spoločnosť Wüstenrot stavebná sporiteľňa vznikla v roku 1993. Pôvodne pôsobila pod názvom Stavebná sporiteľňa VÚB-Wüstenrot. V decembri roku 2003 však VÚB banka predala skupine Wüstenrot svoj 50-percentný podiel v stavebnej sporiteľni. Rakúska Bausparkasse Wüstenrot AG v súčasnosti vlastní 60 % akcií vo Wüstenrot stavebnej sporiteľni a nemecká Wüstenrot & Württembergische AG má 40 %.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona