Spor o vyplatenie zmenky medzi Kočnerom a Ruskom odročili na budúci rok

NETKY.SK • 18 December 2017, 11:34 • 2 min
Spor o vyplatenie zmenky medzi Kočnerom a Ruskom odročili na budúci rok

BRATISLAVA - Súdny spor o vyplatenie zmenky v hodnote 26 miliónov eur dnes na Okresnom súde Bratislava V odročili na január.

slovakia

left justify in out

Dôvodom, je, že sa právny zástupca žalujúceho, konkrétne spoločnosti podnikateľa Mariána Kočnera Správa a inkaso zmeniek s.r.o. ospravedlnil zo zdravotných dôvodov. Žalovanými sú v tomto prípade v prvom rade podnikateľ Pavol Rusko a v druhom rade TV Markíza.

Ako pre médiá uviedol právny zástupca Markízy Tomáš Kamenec, zmenka, ktorej vyplatenie si žalobca nárokuje, bola údajne vystavená v roku 2000 Pavlom Ruskom. "Neviem, koľko zmeniek skutočne existuje, ale na súde sú uplatnené tri zmenky," povedal s tým, že pri zvyšných konaniach sa ešte nezačalo pojednávať. Na dnešnom pojednávaní sudca oznámil, že žalobca predložil súdu znalecký posudok o inej zmenke, ktorá nie je predmetom aktuálneho konania.

 

"Je to ďalšia zmenka, ktorá mala byť predložená v dvoch konaniach, ktoré boli zastavené na tomto súde pre nezaplatenie súdneho poplatku," priblížil Kamenec s tým, že s touto zmenkou sa nemal možnosť oboznámiť. "Máme za to, že ide o obštrukciu zo strany žalobcu a veľmi ťažko sa uplatňuje nejaká procesná obrana v momente, keď nemáte možnosť sa oboznámiť s tým, čo by malo byť podkladom nároku," zdôraznil. Žalobca podľa Kamenca žalobu o vyplatenie podal v júni 2016.

 

"Dnes je 18. decembra 2017. Za 17 mesiacov nepredložil žiadne vyjadrenie vo veci, jedno krátke a jeden znalecký posudok tri dni pred pojednávaním a v konečnom dôsledku nepredložil zmenku a dohodu o vyplňovacom práve," uviedol Kamenec. "Je vecou súdu, aby sa vyrovnal s tou vecou. Tam je správne rozhodnutie zamietnutie žaloby, keďže nemáte hmotnoprávny podklad pre svoj návrh. Ďalšie dve zmenky, ktorých vyplatenie si žalobca nárokuje, sú v hodnote 8,3 milióna eur každá."

Týždenník Trend ešte v máji informoval, že firma podnikateľa Mariána Kočnera žaluje televíziu Markíza s tým, že jeho firma žiada vyplatenie zmeniek, ktoré vystavil ešte v júni 2000 bývalý riaditeľ televízie Pavol Rusko. Štyri zmenky za spolu 69 miliónov eur mali byť garantované spoločnosťou Markíza, za ktorú sa podpísal rovnako Pavol Rusko ako vtedajší akcionár.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona