Spor o Blurred Lines rozhodne až proces s porotou

NETKY.SK • 31 Október 2014, 14:06 • 2 min
Spor o Blurred Lines rozhodne až proces s porotou

LOS ANGELES - Spor o tom, či hit Blurred Lines americko-kanadského speváka Robina Thicka kopíruje pieseň Got To Give It Up Marvina Gaya, rozhodne až súdny proces s porotou.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z rozhodnutia federálneho sudcu Johna Kronstadta, ktorý odmietol žiadosť Thicka a producenta Pharrella Williamsa o zamietnutie žaloby zo strany detí zosnulého Gaya. Kronstadt sa pre proces s porotou rozhodol po preskúmaní analýz muzikológov, ktorých si najali obe strany sporu na posúdenie prípadných podobností oboch skladieb. Ani tí sa však nevedeli zhodnúť, či ide o plagiátorstvo. Proces sa začne 10. februára v Los Angeles.

 

Autori skladby Blurred Lines sa už vlani auguste preventívne obrátili na súd so žiadosťou o rozhodnutie, či v tomto prípade došlo k plagiátorstvu. Spravili tak po tom, čo hudobníkove deti Frankie Christian Gaye, Marvin Gaye III. a Nona Marvisa Gaye vyhlásili, že Blurred Lines vychádza z piesne Got To Give It Up.

 

 

 

Thicke neskôr ponúkol potomkom legendárneho hudobníka šesťcifernú sumu ako odškodné, čím sa chcel vyhnúť prípadnej žalobe. Tí však toto riešenie odmietli a v októbri potom žalobu podali. Zahrnuli do nej aj úryvky z rozhovorov, v ktorých sa Thicke údajne sám priznal ku skopírovaniu skladby Got To Give It Up. Taktiež tvrdia, že Thickova skladba Love After War z roku 2011 zas vychádza z Gayovej piesne After The Dance z roku 1976. Za každé porušenie autorských práv žiadajú odškodné až 150-tisíc dolárov (v prepočte približne 119-tisíc eur) a tiež časť ziskov z predaja obidvoch Thickových singlov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies