Sponzor Tinkoff-Saxo vyzval na urovnanie situácie ohľadne Riisa

NETKY.SK • 25 Marec 2015, 16:31 • 2 min
Sponzor Tinkoff-Saxo vyzval na urovnanie situácie ohľadne Riisa

KODAŇ - Zástupca generálneho sponzora cyklistického tímu Tinkoff-Saxo vyzval na urovnanie situácie ohľadne športového manažéra stajne Bjarneho Riisa.

slovakia

left justify in out

Lars Seier Christensen ako spoluzakladateľ banky Saxo sa prostredníctvom sociálnej siete Facebook obrátil na Riisa a majiteľa tímu, ruského podnikateľa Olega Tiňkova, aby urovnali osobný spor a krízu vyriešili k spokojnosti všetkých zúčastnených strán.
     

Kauzu odštartovala začiatkom týždňa správa v dánskom denníku BT, v ktorej sa píše, že Riis bol suspendovaný na neurčité obdobie z dôvodu slabých výsledkov stajne v úvode ročníka 2015. Informáciu následne prebrali viaceré cyklistické portály s tým, že 50-ročný Dán prišiel o funkciu v tíme, ktorý sám založil a v decembri 2013 ho predal Tiňkovovi. Od sezóny 2015 háji farby Tinkoff-Saxo aj Slovák Peter Sagan, okrem neho tam už dlhšie pôsobí aj jeho krajan Michael Kolář.
     

Podľa francúzskeho denníka L'Equipe sa Riis s Tiňkovom ostro pohádali na minulotýždňových pretekoch Tirreno-Adriatico. Sagan tam vyhral 6. etapu a celkovo triumfoval i v bodovacej súťaži, ale líder Tinkoff-Saxo Španiel Alberto Contador obsadil v konečnej klasifikácii až piate miesto. Práve po hádke mal Tiňkov odstaviť Riisa od funkcie. Stajňa v utorok vydala vyhlásenie, v ktorom sa uvádza, že víťaz Tour de France z roku 1996 už v tíme nevykonáva funkciu športového manažéra. Správa zároveň poprela, že bol suspendovaný pre slabé výsledky jazdcov.
     

"Samozrejme, že rešpektujem právo Olega Tiňkova ako vlastníka robiť v tíme zmeny, ale zároveň uznávam líderské schopnosti Bjarneho Riisa. Vďaka nim je Saxo Bank hrdým sponzorom stajne už osem rokov. Hovoril som s oboma stranami a myslím, že neexistuje dôvod, prečo by sa situácia nemala urovnať. Vyzývam preto Olega, Bjarneho a zvyšné vedenie tímu, aby krízu vyriešili," napísal na Facebooku Christensen.
     

O celej kauze nevedel nič viac novinárom povedať ani Contador. "Aj ja by som rád vedel, čo sa vlastne deje. Myslím, že vedenie tímu nám dlží vysvetlenie," povedal Contador v utorok po skončení 2. etapy Okolo Katalánska. Riisa označil za dôležitú osobu vo svojej kariére. "V tíme pôsobím štyri roky, Bjarne mi veľmi pomohol a vždy stál na mojej strane. Dúfam, že sa všetko čo najskôr vyrieši," dodal dvojnásobný víťaz Tour de France.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies