Spomienky Usaina Bolta na Peking: Nevera a 1000 kuracích nugetiek

NETKY.SK • 5 November 2013, 15:40 • 2 min
Spomienky Usaina Bolta na Peking: Nevera a 1000 kuracích nugetiek

NEW YORK - Priznania verejne známych ľudí po rokoch majú zväčša pikantnú príchuť. Tak je to aj v prípade najrýchlejšieho muža planéty. Jamajčan Usain Bolt si počas olympijských hier v Pekingu 2008 doprial neviazaný sex a tiež veľký prísun kalórií. Podľa vlastných slov sa jamajský superšprintér "dopoval" každý deň kuracími nugetkami a tiež bol neverný svojej priateľke.

slovakia

left justify in out

Tieto zaujímavé detaily z olympiády, kde sa preslávil troma prekonanými svetovými rekordmi a rovnakým počtom zlatých medailí, opisuje dnes 27-ročný Jamajčan vo svojej najnovšej knihe "Rýchlejší ako blesk." Informuje o tom internetové vydanie denníka New York Post.

"Najprv som si dal škatuľku 20 nugetiek na obed a to isté na večeru. Na druhý deň som si ich doprial na raňajky dvakrát toľko, čiže 40, ďalších 20 na obed a ďalších 40 na večeru. S priemerom 100 nugetiek na deň som sa počas desiatich dní dostal na číslo 1000. Občas som si dal k tomu aj hranolky a jablkový koláč," zaspomínal si Bolt na svoj olympijský kurací apetít. Takýmto spôsobom dostal do seba 59 000 kalórií, 3000 gramov proteinov a 4000 gramov tukov... "Myslím si, že už len za to mi mali dať zlatú medailu, že som to všetko dokázal zjesť," dodal najrýchlejší muž planéty.

Po piatich rokoch vniesol viac svetla aj do svojich sexuálnych avantúr v Pekingu. Do čínskej metropoly prišiel ešte ako partner jamajskej bežkyne Mizicann Evansovej, s ktorou ho spájal päťročný vzťah. Keď sa však prakticky z večera na ráno stal najobletovanejším športovcom na svete, nemal núdzu ani o sexuálne dobrodružstvá. Ženy sa na neho lepili ako osy na med. "Mohol som mať babu, na ktorú som si ukázal. Prišiel som na večierok a jednoducho som si vybral. Tak to naozaj fungovalo," priznal sa Bolt. Na margo svojho dovtedajšieho vzťahu ešte uviedol: "Mali sme s Mizzy dohodu, že ak sa o ničom nedozvedela, mohol som si robiť, čo som chcel. Keď však zistila, že sa niečo stalo medzi mnou a inou ženou, tá žena musela ihneď zmiznúť z nášho života."

Bolt sa v novej knihe priznal aj k tomu, že jeho špecifické víťazné gesto, pri ktorom vystrelí rukou sťa šípom smerom k nebu, nie je jeho pôvodnou myšlienkou. Pochádza od jeho priateľa - tanečníka z Jamajky. Bolt ho prvý raz predviedol po víťaznej stovke v Pekingu a potom sa postupne stalo jeho víťaznou značkou. "Stavil som sa, že ak zvíťazím, predvediem nejaké bláznivé tanečné gesto. Myslím si, že sa mi to podarilo," podotkol jamajský "blesk".

Od olympijských hier v Pekingu Boltova hviezda vystúpila do závratných výšok a dnes je z neho nielen šesťnásobný olympijský víťaz a osemnásobný majster sveta, ale aj jeden z najlepšie zarábajúcich športovcov na svete. Jeho gáža za štart na veľkých mítingoch sa pohybuje okolo 300 000 dolárov a milióny zarába aj na reklame.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies