Spomienkového pochodu na obete útokov v Paríži sa zúčastní aj Orbán

NETKY.SK • 10 Január 2015, 09:10 • 2 min
Spomienkového pochodu na obete útokov v Paríži sa zúčastní aj Orbán

BUDAPEŠŤ- Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán s vďakou a s úctou prijal pozvanie francúzskej vlády na nedeľňajšiu parížsku spomienku na počesť obetí teroristických útokov. Podľa agentúry MTI to oznámil dnes v Budapešti hovorca vlády Bertalan Havasi.

slovakia

left justify in out

Francúzska vláda vyjadrila vďaku vláde a ľudu Maďarska za prejavenie sympatií a solidarity, dodal Havasi. Orbán v sústrastnom liste adresovanom v stredu francúzskemu prezidentovi Francoisovi Hollandovi dôrazne odsúdil teroristický útok v Paríži. "Neľútostný útok a neľudské násilie nemožno ničím ospravedlniť. Viktor Orbán a maďarská vláda vyjadrujú sústrasť so smútiacimi rodinami a s francúzskym ľudom. Zraneným želáme skoré uzdravenie," napísal maďarský premiér.

      

Predseda parlamentnej frakcie vládnej strany Fidesz Antal Rogán podľa komerčnej televízie Hír TV inicioval schôdzku predsedov frakcií parlamentných strán, s ktorými by mali prerokovať protiteroristické opatrenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona