Spomienka na obete dopravných nehôd je aj varovaním

NETKY.SK • 13 November 2015, 11:07 • 2 min
Spomienka na obete dopravných nehôd je aj varovaním

BRATISLAVA - Tretiu novembrovú nedeľu vyhlásila Svetová zdravotnícka organizácia za deň, keď si pripomíname obete dopravných nehôd.

slovakia

left justify in out

Tento deň by mal podľa polície zároveň slúžiť ako ponaučenie a varovanie pre všetkých účastníkov cestnej premávky, uviedla hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová. V tomto roku na našich cestách podľa štatistík zahynulo už 223 ľudí, z toho bolo 16 cyklistov, 58 chodcov, 26 motocyklistov a 123 vodičov a ich spolujazdcov.


"Preputujeme celé hodiny a dni, počas života to môžeme počítať v rokoch. Mobilita dnešného sveta nám ponúka cestovanie ako životný štýl. Radi cestujeme, objavujeme, spoznávame, ideme do cieľa. Sú však momenty, keď sa nám cieľ prudko zmení. Namiesto toho nášho sa nám do cesty postaví úplne nový cieľ, vôľa prežiť, či dokonca túžba ostať aspoň v spomienkach, pokiaľ nám nebolo dopriate prežiť," povedal pri príležitosti svetového dňa duchovný ministerstva vnútra Pavol Šajgalík. Obete dopravných nehôd sa na Slovensku už niekoľko rokov pripomínajú pietnymi aktmi v katolíckych aj evanjelických kostoloch. Tento rok sa uskutočnia v nedeľu 15. novembra o 8:00 v Považskej Bystrici v katolíckom kostole na sídlisku Rozkvet, o 9:00 v evanjelickom kostole v Liptovskom Mikuláši a o 10:00 v evanjelickom chráme Božom v Senici. Spomínať na obete sa bude aj v katolíckom kostole Sv. Michala archanjela v Nitre o 10:00, v evanjelickom kostole na Ulici Dlhý rad v Bardejove o 17:00 a o 18.00 v Bratislave v Katedrále Sv. Šebastiána na Peknej ceste.


Ako uviedla Baloghová, v tento deň netreba zabúdať ani na tých, ktorí na mieste dopravných nehôd poskytujú profesionálnu pomoc. "Tí, pred očami ktorých sa odvíjajú ľudské príbehy v niekoľkých minútach: záchranári, hasiči, policajti," dodala.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies