Spomaľte stárnutie vašej pleti

NETKY.SK • 7 November 2015, 12:31 • 2 min
Spomaľte stárnutie vašej pleti

BRATISLAVA - Kto by nechcel vyzerať ako dvadsiatka aj vo vyššom veku? Treba ísť na to od lesa a prírodnou cestou. Zabudnite na krvavé praktiky Čachtickej pani a skúste niečo humánnejšieho. V obchode sa zastavte v oddelení ovocia a zeleniny. Lepšie elixír mladosti nenájdete.

slovakia

left justify in out

Starnútiu a vráskam sa nikto nevyhne, je to prírodzený proces. Hovoríte si, že na také prognózy je ešte skoro? Veď je vám sotva tridsať. To síce áno, ale čo pre seba môžete urobiť dnes, neodkladajte na zajtra. Zabudnite na drahé krémy, v kuchyni máte päť prírodných zázrakov, ktoré majú veľkú moc.

 

Paradajka
Nebude ťažké zaradiť ich do jedálnička aj v zime. Takmer sa im nejde vyhnúť. Rajčina číha proste všade a je to jedine dobre. Hodí sa do šalátov, na ozdobné oblohy, do omáčok a pyré. Neobsahuje žiadny tuk, naopak má veľa iných zložiek, ktoré vítame s otvorenou náručou. Napríklad beta karotén, ktorý sa vďaka metabolizmu mení na vitamín A. Áčko brzdí starnutie pleti ako nič iné. 

 

Brokolica

S trochou nadsadenia by sa dalo povedať, že to je vlastne sesternica karfiolu  veď sú v blízkom príbuzenskom pomere. Ani brokolica nie je v otázke mladistvej vizáže žiadny zelenáč. Aj v nej sa schováva už spomínaný beta karotén, ale to nie je zďaleka jediná prednosť. Tou najväčšou je obrí podiel zinku, ktorý je považovaný za nekorunovaného kráľa bojovníkov za mladosť.
 

Avokádo

Určite sa zhodneme, že kde je sucho, tam sa ničomu nedarí. A to isté platí aj čo sa kože týka. Len dobre hydratovaná pokožka je zdravá, má iskru a vyzerá skvele za všetkých okolností. No a práve s tým vám pomôže avokádo. Poctivá zásoba omega - 3 mastných kyselín funguje ako zavlažovanie, čo sa nikdy neunaví. Aj keď sa o ňom všeličo rozpráva, hororom na tému šialeného množstvo tukov never. Tieto sú totiž kamarátske. Práve preto tento plod stále spadá pod diétne maškrty. 

 

Hrozno

Tekutiny v tele? Jasné, všetkého veľa škodí. Lenže ich pomer sa musí vychytať. Nedostatok je peklo, ale odulá pleť z prebytku ešte väčšie. Obe varianty nemajú so vzhľadom nestarnúciej krásky absolútne nič spoločné. Je známe, že vo víne je pravda, avšak v guličkách viniča toho nájdeme oveľa viac. Má pozitívny vplyv na pružnosť ciev. Tiež funguje ako čerpadlo, ktoré sa zbaví zbytočnej vody v organizme. 

 

Zelený čaj

Všetky jeho pozitívne účinky snáď ani nejdú vymenovať. Načrtneme aspoň prevenciu rakoviny, zníženie cholesterolu, podporu metabolizmu alebo znižovanie rizika kardiovaskulárnych chorôb. Aby toho náhodou nebolo málo, máme ešte jedno eso v rukáve. Nachádzajú sa v ňom polyfenoly, čo sú veľmi vplyvné antioxidanty. Regenerujú poškodené bunky a zvyšujú odolnosť pokožky proti slnečnému žiareniu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies