Spomalenie veľkých ázijských ekonomík a USA pocíti aj EÚ

NETKY.SK • 24 August 2010, 12:29 • 2 min
Spomalenie veľkých ázijských ekonomík a USA pocíti aj EÚ

Spomalenie veľkých ázijských ekonomík a USA pocíti aj EÚ

slovakia

left justify in out

Spomalenie rastu čínskej, indickej a ďalších veľkých ázijských ekonomík bude mať negatívny vplyv na rast európskeho hospodárstva. Uviedol to Olli Rehn, komisár pre hospodársku a menovú politiku Európskej únie pre televíznu stanicu Bloomberg.
      Znepokojenie v Európe môže podľa neho vyvolať aj spomaľovanie americkej ekonomiky a turbulencie na trhoch s dlhopismi.
      Posilnenie globálneho hospodárskeho rastu pomohlo európskej ekonomike v 2. štvrťroku 2010 dosiahnuť najprudšiu expanziu za ostatné 4 roky, a to aj po tom, ako dlhová kríza Grécka oslabila dôveru v spoločnú európsku menu a prinútila vlády prijať rozsiahle úsporné opatrenia na zníženie rozpočtových deficitov. Rehn ale očakáva, že tempo rastu európskej ekonomiky v druhej polovici roka klesne. Dôvodom sú signály o spomaľovaní čínskej aj americkej ekonomiky, čo bude mať negatívny dopad na export z Európy.
      "Akékoľvek spomalenie veľkých ázijských a iných svetových ekonomík bude mať negatívny vplyv na tempo rastu európskeho hospodárstva," dodal.

Zdroj: TASR/Bloomberg



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies