Spoluzakladateľka hnutia Femen spáchala v Paríži samovraždu

NETKY.SK • 24 Júl 2018, 12:42 • 2 min
Spoluzakladateľka hnutia Femen spáchala v Paríži samovraždu

MOSKVA - Jedna zo zakladateliek ukrajinskej feministickej aktivistickej skupiny Femen, Oxana Šačková, spáchala v Paríži samovraždu. Oznámila to v utorok Hanna Hucolová, ktorá takisto zakladala túto skupinu známu svojimi kontroverznými demonštráciami.

slovakia

left justify in out

"Najodvážnejšia a najzraniteľnejšia členka, Oxana Šačková, nás opustila," napísala Hucolová na Facebooku. Telo 31-ročnej Šačkovej, ktorá sa v roku 2013 presťahovala do Francúzska, našli v pondelok jej parížskom byte. Jej priatelia uviedli, že zanechala list na rozlúčku, uviedla agentúra TASS.

 

Hnutie Femen spoluzaložili v roku 2008 Oxana Šačková, Alexandra Ševčenková a Hanna Hucolová. Táto feministická skupina, ktorá nie je zaregistrovaná, si získala medzinárodnú pozornosť tým, že jej členky v Kyjeve a ďalších európskych hlavných mestách demonštrovali s odhalenými prsiami.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona