Spoluzakladateľa Groovesharku Josha Greenberga našli mŕtveho

NETKY.SK • 21 Júl 2015, 12:21 • 2 min
Spoluzakladateľa Groovesharku Josha Greenberga našli mŕtveho

TALLAHASSEE - Spoluzakladateľa hudobnej streamovacej služby Grooveshark Josha Greenberga našli mŕtveho v jeho dome na Floride. Informovala o tom miestna polícia, ktorá na sociálnu a mikroblogovaciu sieť Twitter napísala, že na mieste nenašla dôkazy o užívaní drog či možnom cudzom zavinení.

slovakia

left justify in out

Telo zosnulého Greenberga, ktorý mal 28 rokov, objavila v posteli jeho priateľka v nedeľu večer po návrate domov. Keďže výsledky pitvy neodhalili príčinu úmrtia podnikateľa, v súčasnosti sa čaká na výsledky toxikologických testov.

Greenberg založil v roku 2006 so Samom Tarantinom a Andrésom Barretom službu Grooveshark, ktorá umožňovala nahrávanie skladieb na server a ich následné streamovanie. Počas existencie Groovesharku služba čelila mnohým žalobám nahrávacích spoločností, ktoré ju obviňovali z porušovania autorských práv. V apríli tohto roka Grooveshark ukončila činnosť, čo bolo súčasťou dohody medzi jej vlastníkmi a nahrávacími spoločnosťami Universal Music Group, Sony Music Entertainment a Warner Music Group.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies