Spoluzakladateľa strany Forza Italia odsúdili na sedem rokov väzenia

NETKY.SK • 29 Jún 2010, 10:46 • 2 min
Spoluzakladateľa strany Forza Italia odsúdili na sedem rokov väzenia

Spoluzakladateľa strany Forza Italia odsúdili na sedem rokov väzenia

slovakia

left justify in out

Na sedem rokov väzenia nepodmienečne odsúdil odvolací súd v Palerme na Sicílii blízkeho spolupracovníka talianskeho premiéra Silvia Berlusconiho, podnikateľa-senátora Marcella Dell'Utriho za prepojenia s mafiánskymi kruhmi.
      Obžalovaného pred šiestimi rokmi poslala talianska justícia na deväť rokov za mreže. Na druhostupňovom súde požadovala obhajoba jeho oslobodenie, prokuratúra jedenásťročný trest odňatia slobody.
      Spoluzakladateľ Berlusconiho niekdajšej strany Forza Italia čelil v uplynulých mesiacoch vážnym obvineniam zo strany istého mafiána, ktorý sa pred vyšetrovateľmi rozhodol hovoriť. Gaspare Spatuzza obvinil tak Berlusconiho, ako aj Dell'Utriho, že začiatkom 90. rokov uzavreli krvavú dohodu s mafiou, aby si otvorili dvere do špičkovej politiky. Obaja politici to však opakovane popreli.
      V zdôvodnení rozsudku sa teraz potvrdzujú kontakty obžalovaného s organizovaným zločinom, a to do roku 1992, čo je podľa obhajoby dôkazom neudržateľnosti a definitívneho odmietnutia obvinení, že dôsledkom spomínanej dohody boli atentáty z Ríma, Florencie a Milána, pri ktorých v období rokov 1993-1994 prišlo o život desať a zranilo sa ďalších 93 ľudí.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona