Spoluprácu s Lochtem ukončil aj Ralph Lauren

NETKY.SK • 23 August 2016, 07:07 • 2 min
Spoluprácu s Lochtem ukončil aj Ralph Lauren

NEW YORK - Americká firma Speedo, ktorá je popredným výrobcom plaviek, ukončila sponzorskú spoluprácu s Ryanom Lochtem. Elitný plavec počas v nedeľu skončených OH 2016 v Rio de Janeiro klamal o ozbrojenom prepadnutí a maskoval tak vlastný vandalizmus na benzínovej pumpe.

slovakia

left justify in out

Lochte si v Riu vybojoval šiestu zlatú medailu spod piatich kruhov v kariére a s 12 cennými kovmi je jedným z najúspešnejších olympionikov USA vôbec. Úspešný výsledok však zatienil obrovským škandálom. Vymyslel si ozbrojené lúpežné prepadnutie, aby spoločne s tromi reprezentačnými kolegami zakryli vlastný vandalizmus. Namiesto obdivu za úspešnú športovú kariéru sa stal terčom trpkej satiry a posmechu.

 

Netrvalo dlho a začali sa od neho odvracať sponzori. Firma Speedo oznámila, že 50.000 dolárov, ktorými doteraz sponzorovala Lochteho, venuje na detskú charitu v Brazílii. "Speedo USA v pondelok ukončil spolupráciu s Ryanom Lochtem. Sponzorský príspevok vo výške 50.000 dolárov venujeme charite Save The Children a poputuje deťom do Brazílie," uvádza sa vo vyhlásení spoločnosti.

 

O niekoľko hodín neskôr sa podobným rozhodnutím prezentovala aj odevná firma Ralph Lauren. Tá bola oficiálnym dodávateľom olympijského oblečenia pre americkú výpravu v Riu a s Lochtem mala aj individuálnu sponzorskú zmluvu. "Podmienky zmluvy s Ryanom Lochtem naplníme, ale nepredĺžime ju. Naďalej zostávame hrdým partnerom olympijského a paralympijského tímu USA," potvrdil manažment firmy pre televíziu CNBC.

 

Podľa amerických médií sa dá očakávať, že Lochte pre svoje správanie stratí aj ďalších prominentných sponzorov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies