Spolupracovník FIFA uniká pred políciou

NETKY.SK • 11 Júl 2014, 09:44 • 2 min
Spolupracovník FIFA uniká pred políciou

RIO DE JANEIRO - Riaditeľ spoločnosti Match Services a spolupracovník Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Ray Whelan uniká pred políciou, ktorá ho chcela vo štvrtok opäť zatknúť.

slovakia

left justify in out

Šesťdesiattriročný muž je podozrivý z dodávania vstupeniek na zápasy majstrovstiev sveta pre medzinárodný gang. Policajti ho zatkli už v pondelok, ale potom ho prepustili po výsluchu. Vo štvrtok ho chceli opäť zadržať, ale v hoteli Copacabana Palace v Riu de Janeiro ho nenašli a vyhlásili po ňom pátranie. Podľa štátneho zástupcu odišiel pred príchodom policajtov HOTEL  zadným vchodom.

Whelan je riaditeľom divízie spoločnosti, ktorá roky spolupracuje s FIFA ako poskytovateľ služieb spojených s distribúciou lístkov, cestovaním, ubytovaním a technológiami. V jeho izbe našli pri pondelkovej prehliadke 82 vstupeniek, zhabali ich spolu s počítačom, mobilným telefónom a nešpecifikovanými dokumentmi. 

 

Na stopu 63-ročného muža priviedli vyšetrovateľov prípadu "Operácia Jules Rimet" odpočúvané telefonáty predpokladaného šéfa gangu Mohamadoua Lamina Fofanu, ktorého minulý týždeň brazílske úrady zadržali spolu s ďalšími desiatimi podozrivými. Alžírčan Fofana riadil spoločnosť, ktoré bola jedným zo zákazníkov Match Hospitality, ďalšej divízie korporácie Match Group, ktorá už medzičasom priznala kontakt s členmi gangu. Podľa jej stanoviska nevedel Whelan, že spolupracuje s podozrivou osobou. Nelegálna priekupnícka skupina už organizovala biznis na štvrtom svetovom šampionáte. Počas majstrovstiev sveta mala zarobiť na predaji vstupeniek až 90 miliónov dolárov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies