Spolupráca PSA a Toyoty pri výrobe miniáut bude pokračovať

NETKY.SK • 20 September 2013, 09:43 • 2 min
Spolupráca PSA a Toyoty pri výrobe miniáut bude pokračovať

FRANKFURT - Francúzska automobilová skupina PSA Peugeot Citroën (PSA) bude naďalej spolupracovať s japonskou Toyotou pri výrobe miniáut.

slovakia

left justify in out

Novú generáciu vozidiel budú firmy vyvíjať a vyrábať v spoločnom podniku TPCA v českom Kolíne. Pre nemecký časopis Auto Moto und Sport to uviedol generálny riaditeľ PSA Philippe Varin. Po tom, čo PSA zrušila spoločný podnik na výrobu komponentov s nemeckým BMW, sa v médiách a medzi analytikmi objavili špekulácie, že francúzska skupina môže vycúvať aj z partnerstiev s inými výrobcami. Podnik TPCA v Kolíne vyrába modely Citroen C1, Peugeot 107 a Toyota Aygo. Ročná kapacita závodu, ktorý začal produkciu vo februári 2005, je zhruba 300 tis. áut.

PSA Peugeot Citroën pôsobí aj na Slovensku. V Trnave má závod, ktorý je technologicky najnovším v skupine. Strategickú investíciu francúzsky koncern oznámil v januári 2003 a do začatia výroby dosiahla 700 mil. eur. V prvom štvrťroku 2009 prišla na trh novinka Citroën C3 Picasso, ktorá sa vyrába výhradne na Slovensku, pričom investície do jej výroby dosiahli ďalších 100 mil. eur. V novembri 2011 začal závod s výrobou modelu Peugeot 208.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies