Spolupráca Lotyšska a SR v oblasti medicíny prinesie veľa, tvrdí slovenský lekár

NETKY.SK • 12 Jún 2018, 14:01 • 2 min
Spolupráca Lotyšska a SR v oblasti medicíny prinesie veľa, tvrdí slovenský lekár

RIGA/BRATISLAVA - Národný ústav detských chorôb (NÚDCH) v Bratislave a Detská univerzitná nemocnica v Rige podpísali v utorok Memorandum o porozumení, ktoré bude mať pre obe krajiny veľký prínos najmä v oblasti vedy a výskumu.

slovakia

left justify in out

Uviedol to generálny riaditeľ NÚDCH Ladislav Kužela.

 

"V takejto spolupráci, kde máme dve naozaj vysokošpecializované inštitúcie, vieme svetu v oblasti vedy a výskumu ponúknuť oveľa viac," doplnil Kužela.

 

Ďalej priblížil, že lotyšská detská univerzitná nemocnica je v asociácii severských nemocníc, kde by sa slovenská strana veľmi rada pripojila a tým by "bola spoluúčastná na grantových úlohách či výskumných projektoch".

 

Zdôraznil tiež, že slovenská a lotyšská strana majú za sebou úspešnú spoluprácu pri liečení slovenského detského pacienta, ktorý najprv podstúpil liečbu v Rige a následne bol prevezený na Slovensko.

 

V memorande si obe strany dohodli spoluprácu v oblasti poskytovania zdravotnej starostlivosti, ako aj podmienky zabezpečenia cirkulácie lekárov v rámci vedecko-výskumnej činnosti.

 

Podpisu tohto dokumentu sa zúčastnila aj slovenská parlamentná delegácia pod vedením predsedu Národnej rady (NR) SR Andreja Danka (SNS), ktorý je na oficiálnej návšteve Lotyšska.

 

Šéfa slovenského parlamentu pred ukončením dvojdňovej návštevy prijal aj lotyšský prezident Raimonds Véjonis. Stretnutie sa uskutočnilo na pôde Rižského zámku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies