Spolupráca EÚ a NATO v oblasti kybernetickej obrany je veľmi dôležitá

NETKY.SK • 7 September 2017, 13:07 • 2 min
Spolupráca EÚ a NATO v oblasti kybernetickej obrany je veľmi dôležitá

BRATISLAVA - Spolupráca EÚ a NATO v oblasti kybernetickej obrany je veľmi dôležitá. Spoločné cvičenia v tejto oblasti jednoznačne zvyšujú odolnosť voči kybernetickým útokom a mali by pokračovať aj naďalej, zdôraznil slovenský minister obrany SR Peter Gajdoš.

slovakia

left justify in out

Ten sa dnes v rámci rokovania ministrov obrany členských štátov Európskej únie v estónskom Tallinne spolu s kolegami zúčastnil na cvičení „EU CYBRID 2017“. Na cvičení sa zúčastnil aj generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg. 

Dôležitými témami rokovania v Estónsku bola aj Stála štruktúrovaná spolupráca (PESCO) a Európsky obranný fond, kde šéf slovenského rezortu obrany potvrdil, že tieto iniciatívy majú na Slovensku plnú politickú podporu a chceme byť jedným zo zakladajúcich členov PESCO.

 

„V oblasti bezpečnosti a obrany sa musíme jednoznačne zamerať na riešenia v rámci EÚ, intenzívnejšiu spoluprácu, ako aj zvyšovanie interoperability európskych obranných spôsobilostí,“ zdôraznil. Ministri podľa hovorkyne diskutovali aj o bezpečnostných výzvach v africkom regióne SAHEL a Afrického rohu, a to predovšetkým o možnosti využitia misií a operácií Spoločnej bezpečnostnej a obrannej politiky.

 

„Musíme naplno využiť tento potenciál a posilniť angažovanosť tam, kde bezpečnostné hrozby a nestabilita vznikajú. Jednoznačne však podporujeme komplexný prístup Európskej únie v týchto regiónoch,“ povedal šéf slovenského rezortu obrany.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona