Spolumajiteľ Penty žiada odstrániť spis Gorila z webov

NETKY.SK • 18 Január 2012, 08:30 • 2 min
Spolumajiteľ Penty žiada odstrániť spis Gorila z webov

Spolumajiteľ Penty žiada odstrániť spis Gorila z webov

slovakia

left justify in out

img

Právnická kancelária Škubla & Partneri, ktorá zastupuje spolumajiteľa spoločnosti Penta Jaroslava Haščáka a spolupracovníka Penty Zoltána Vargu, vyzvala e-mailom aj listami internetové stránky, ktoré zverejnili údajný spis SIS Gorila, aby ho okamžite stiahli. Inak ich bude žalovať. Informoval o tom v utorok spravodajský portál sme.sk.
      O oboch klientoch právnickej kancelárie sa v dokumente píše na mnohých miestach.
      Advokáti vyzvali aj český server anet24.com na odstránenie spisu Gorila, pretože jeho "rozširovanie je v rozpore so všeobecne záväznými právnymi predpismi".
      Právnická kancelária vysvetľuje svoju žiadosť tým, že dokumenty píšu či implikujú, že ich klienti sa zúčastňovali na nelegálnej alebo nedovolenej činnosti, a je porušovaná aj ich ochrana osobných údajov. 
      V Gorile, kde sa píše o korupcii politikov súkromnou firmou, sú okrem mien i rodné a telefónne čísla, dodal portál sme.sk.
      "Ak sporné dokumenty skutočne pochádzajú zo zdrojov Slovenskej informačnej služby, ako sa v nich tvrdí, potom sa na ne vzťahuje zákonná povinnosť mlčanlivosti a predstavujú utajované skutočnosti," napísali advokáti.
      Hovorca Penty Martin Danko uviedol, že list adresovali zatiaľ 19 webom, ktoré Gorilu zverejnili. Sedem z nich už podľa spoločnosti údajný spis SIS stiahlo.
      Penta chce tiež žalovať novinára Toma Nicholsona, ktorý mal údajný spis ako prvý a ku kauze sa teraz vyjadruje. Žalobu na konkrétne médium zatiaľ nepodali, povedal hovorca.

Zdroj: TASR/www.sme.sk



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies