Spoluautor počítačového vírusu Gozi si odpykal trest, môže ísť domov

NETKY.SK • 6 Január 2016, 13:13 • 2 min
Spoluautor počítačového vírusu Gozi si odpykal trest, môže ísť domov

NEW YORK - Lotyšský programátor Deniss Čalovskis, ktorý sa priznal k vytvoreniu a účasti na rozšírení celosvetového počítačového vírusu Gozi, si odpykal 20 mesiacov v americkom väzení a môže sa vrátiť domov, informovala tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Vírus, ktorý patril medzi najničivejšie v histórii napadol vyše milióna počítačov vo svete vrátane časti počítačov amerického Národného úradu pre letectvo a vesmír (NASA).


Sudkyňa federálneho súdu v New Yorku uviedla, že Deniss Čalovskis si v utorok odpykal vymeraný trest. S jeho nápravou vyjadrila veľkú spokojnosť, informovala AP.


Čalovskis sa vlani v lete k činu priznal. Podľa vlastných slov si bol vedomý toho, že robí zlú vec, keď napísal kód vírusu Gozi. V rámci dohody o trestu a vine mu hrozil trest väzenia v trvaní 18-24 mesiacov.


Podľa americkej prokuratúry vírus Gozi v rokoch 2005-2012 nainfikoval 40.000 amerických počítačov vrátane 190 v NASA.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies