Spolu majú 177 rokov, ale na tandemovom bicykli jazdia ako mladíci

NETKY.SK • 16 November 2017, 08:41 • 2 min
Spolu majú 177 rokov, ale na tandemovom bicykli jazdia ako mladíci

Najväčšou vášňou manželov Coxovcov z waleského mesta Newport je bezpochyby jazda na tandemovom bicykli. Na tom by nebolo nič zvláštne, keby nemali spolu až 177 rokov!

slovakia

left justify in out

86-ročný Graham a 91-ročná Betty si v apríli kúpili nový tandemový bicykel, aby mohli aj naďalej pravidelne športovať, píše server Novinky.cz.

 

"Jazdu na bicykli sme vždy milovali. Ja jazdím už 69 rokov a môj manžel dokonca 76 rokov. S tandemom sme začali krátko na to, čo sme sa stretli. Hneď sme si to zamilovali," povedala Betty serveru Metro.co.uk.

 

"Trebárs v roku 1949 sme zvládli 700-kilometrovú cestu do anglického Cornwallu a späť domov za necelý týždeň. Inokedy sme behom pár dní došli až do Škótska," povedal Garham.

 

Na tandeme vraj jazdia štyrikrát týždenne. Počas šiestich mesiacov už najazdili na novom bicyklu 1600 kilometrov. Z pokorenia úctyhodného medzníka boli obaja prekvapení.

 

"Pozreli sme sa na tachometer a ten ukazoval, že sme práve zdolali tisíc míľ (1600 kilometrov). Celkom nás to prekvapilo. Predtým sme míle nepočítali, ale predpokladám, že v našom veku takúto vzdialenosť prekoná len málokto," povedal Graham. 

 

Manželský pár, ktorý na tandeme precestoval aj časť Nórska, tvrdí, že pravidelná aktivita je tým najlepším liekom na dlhovekosť. "Však sa na nás pozrite. Myslím, že sme žiarivým príkladom toho, že pravidelná aktivita prináša z dlhodobého hľadiska spústu výhod," uzatvára Graham.

 

img

Foto: Facebook

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies