Spoločný podnik GM v Číne začal vyvážať model New Sail

NETKY.SK • 21 Október 2010, 11:56 • 2 min
Spoločný podnik GM v Číne začal vyvážať model New Sail

Spoločný podnik GM v Číne začal vyvážať model New Sail

slovakia

left justify in out

img

General Motors dnes informoval, že jeho spoločný podnik so Shanghai Automotive Industrial Corp (SAIC) začal vyvážať model Chevrolet New Sail do Čile. V krátkom čase by sa mal vývoz malého rodinného sedanu rozšíriť aj na ďalšie trhy.
      Svetové automobilky začínajú využívať Čínu vďaka jej nízkym výrobným nákladom na produkciu vozidiel pre trhy rozvíjajúcich sa štátov.
      Predstaviteľ spoločnosti Shanghai GM Terry Johnsson povedal, že New Sail je prvým modelom, ktorý americká automobilka vyvinula a začala vyrábať v Číne. Už pri vypracovaní základného zámeru sa rátalo s tým, že sa bude vyvážať. Dodal, že model predstavuje zmenu v stratégii koncernu. Tento a ďalšie modely, ktoré sa ešte len vyvíjajú, sa budú predávať v Latinskej Amerike, severnej Afrike a na Blízkom východe.
      Shanghai GM, v ktorom má SAIC 51 %, začala montovať model New Sail začiatkom tohto roku. V Číne sa ich za deväť mesiacov predalo 90.000. GM uviedol, že sa stal bestsellerom vo svojej kategórii.
      Niektoré čínske automobilky vyvážajú svoju produkciu najmä do rozvojových štátov, ale len výnimočne do Európy a Ruska. Volkswagen AG v spolupráci so SAIC exportuje Polo, vyrobené v Číne, do Austrálie a japonská Honda Motor od roku 2005 vyváža z Číny model Jazz na európsky trh.
      Zatiaľ sa však Číne nepodarilo splniť svoj ambiciózny cieľ dodávať veľa vozidiel na trhy priemyselných krajín, najmä do Spojených štátov a Európy.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies