Spoločnosť PointPark Properties postaví pri Strečne logistický park

NETKY.SK • 28 September 2010, 12:28 • 2 min
Spoločnosť PointPark Properties postaví pri Strečne logistický park

Spoločnosť PointPark Properties postaví pri Strečne logistický park

slovakia

left justify in out

img

Medzinárodný prevádzkovateľ a developer moderných logistických parkov v Európe PointPark Properties (P3) vybuduje v spolupráci so spoločnosťou Optima Consulting pri Strečne neďaleko Žiliny tretí logistický park na Slovensku.
      Projekt pod názvom PointPark Žilina je druhým zámerom spoločnosti P3 vybudovať logistický park špičkovej kvality mimo Bratislavy. Nový park sa rozprestiera na území s veľkosťou 90.000 metrov štvorcových (m2) a ponúkne 41.000 m2 v strategickej priemyselnej a tranzitnej oblasti Žiliny, v blízkosti plánovanej medzinárodnej diaľnice D3 spájajúcej Poľsko so Slovenskou republikou a diaľnice D1 Bratislava – Žilina - Poprad - Košice.
      Nový park bude podľa výkonného riaditeľa P3 pre Slovenskú a Českú republiku Petra Bečára ležať priamo na križovatke dopravných trás spájajúcich západ s východom a sever s juhom, v blízkosti KIA Motors. „Výstavba parku by sa mala podľa plánu začať v roku 2010/2011 a našim cieľom je týmto projektom vytvoriť kvalitné podmienky pre logistické a strojárske spoločnosti, ktoré pôsobia v Žiline a jej okolí. Už teraz máme rozbehnuté rokovania s viacerými  záujemcami o túto lokalitu,“ uviedol Bečár.
      Generálny riaditeľ P3 Ian Worboys považuje vznik nového projektu  PointPark Žilina za výzvu. „Rozširovanie portfólia práve v tomto regióne znamená pre  nás posilnenie nášho postavenia v širšie vnímanom medzinárodnom priemyselnom regióne Ostrava-Krakov-Katovice-Žilina,“ skonštatoval Worboys.
      „Kombinácia medzinárodných skúsenosti z developmentu a správy logistických parkov, ktoré má spoločnosť P3 s našimi znalosťami lokálneho prostredia a potrieb klientov znamená pre nás možnosť maximálne vyťažiť z prostredia v prospech konečného užívateľa, ktorému tak spolu poskytneme skladové priestory špičkovej európskej úrovne, mimoriadne chýbajúce v tomto regióne,“ uzatvoril konateľ spoločnosti Optima Consulting Michal Kozáček.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies