Spoločnosť Nafta otvorila centrálny areál Gajary

NETKY.SK • 6 September 2011, 18:55 • 2 min
Spoločnosť Nafta otvorila centrálny areál Gajary

Spoločnosť Nafta otvorila centrálny areál Gajary

slovakia

left justify in out

img

Zástupcovia akciovej spoločnosti Nafta dnes za účasti predsedníčky vlády SR Ivety Radičovej (SDKÚ-DS) a starostu obce Gajary Petra Tydlitáta slávnostne otvorili nový objekt komplexu zásobníkov zemného plynu Láb – zásobník Gajary-báden. Od začiatku projektu doteraz spoločnosť Nafta investovala do jeho budovania 106 miliónov eur. Európska komisia (EK) poskytla spoločnosti Nafta na projekt nenávratný grant vo výške 3 milióny eur.
"Nové polmiliardové skladovacie kapacity v lokalite Láb prispievajú ku konkurencieschopnosti samotnej spoločnosti Nafta. Významnou mierou a nesporne sa posilňuje bezpečnosť, spoľahlivosť dodávok zemného plynu pre celú Slovenskú republiku, ale aj pre stredoeurópsky región. Vytvárajú sa aj lepšie podmienky pre obchodníkov s plynom, čo by sa malo, a ja verím, že sa aj následne prejaví v lacnejšej ponuke pre spotrebiteľa," uviedla dnes v Gajaroch premiérka Radičová.
Projekt Gajary-báden navýši do roku 2014 skladovaciu kapacitu zásobníkov plynu Láb o 500 miliónov kubických metrov (m3) na celkových približne 2,5 miliardy m3. Po ukončení výstavby projektu Gajary-báden v roku 2014 spoločnosť Nafta navýši svoju skladovaciu kapacitu v porovnaní s rokom 2003 o 50 %. Primerane k tomu vzrastie maximálny denný ťažobný výkon zemného plynu na 33,5 milióna m3.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies