Spoločnými silami sa podarilo eliminovať propagandistické aktivity IS

NETKY.SK • 27 Apríl 2018, 16:30 • 2 min
Spoločnými silami sa podarilo eliminovať propagandistické aktivity IS

HAAG - Europol v piatok informoval o dvojdňovej koordinovanej akcii bezpečnostných zložiek viacerých európskych štátov, Kanady a USA, ktorej cieľom bola eliminácia propagandistických aktivít teroristickej organizácie Islamský štát (IS).

slovakia

left justify in out

Podľa rovnakého zdroja sa operácia v uplynulú stredu a vo štvrtok dotkla predovšetkým tzv. tlačovej agentúry Amák blízkej IS a vysielania rôznych internetových kanálov džihádistov. Informovala o tom tlačová agentúra DPA.

 

Riaditeľ Europolu Rob Wainwright hovoril v tejto súvislosti o prelomovej operácii, ktorou sa podarilo zasadiť vážny úder schopnosti IS šíriť svoju propagandu cez web a radikalizovať mladých ľudí na starom kontinente. Vyšetrovatelia očakávajú, že zaistené údaje povedú k identifikácii osôb za týmito aktivitami, ako aj iných radikálov.

 

Spomínaná dvojdňová akcia bola vyvrcholením operácie prebiehajúcej od roku 2015 pod vedením belgickej prokuratúry.

V Holandsku, Kanade a USA sa podarilo v uplynulých dňoch zhabať viacero počítačových serverov. Už v júli paralyzovali španielske bezpečnostné zložky takisto viacero serverov IS a identifikovali pri tom zradikalizované osoby vo viac ako 100 štátoch sveta.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies