Spoločným kandidátom ĽP na prešovského župana bude Hudacký

NETKY.SK • 3 Máj 2013, 14:48 • 2 min
Spoločným kandidátom ĽP na prešovského župana bude Hudacký

PREŠOV – Zástupcovia regionálnych štruktúr politických strán združených v Ľudovej platforme (ĽP) sa dohodli, že ich spoločným kandidátom na post predsedu Prešovského samosprávneho kraja (PSK) bude súčasný poslanec Národnej rady (NR) SR Ján Hudacký (KDH).

slovakia

left justify in out

ĽP sa dohodla aj na spoločnej poslaneckej kandidátke. O dohode, ktorú oficiálne podpíšu o niekoľko dní, dnes na tlačovej besede informovali predseda Krajského centra KDH Pavol Zajac, predseda Regionálneho zväzu SDKÚ-DS v Prešovskom kraji Ondrej Matej a krajský koordinátor strany Most-Híd Rudolf Gregorovič.

Pred niekoľkými mesiacmi SDKÚ-DS informovala, že na rokovaniach s partnerskými stranami ponúkne ako svojho kandidáta na post župana primátora Lipian a súčasného poslanca PSK Eduarda Vokála. Dlhšie sa však hovorilo aj o kandidatúre Jána Hudackého (KDH), jeho meno však oficiálne zaznelo len v posledných týždňoch.

Zajac dnes uviedol, že so zástupcami strán platformy mali dlhé rokovania, pretože išlo o dvoch dobrých a vyrovnaných kandidátov. Zásadným rozhodnutím podľa neho bolo vybrať kandidáta, ktorý má šancu na jeseň vo voľbách poraziť kandidáta Smeru-SD Petra Chudíka.

„Sme presvedčení, že ten rating Jána Hudackého je určite vyšší v našom kraji a jeho známosť je väčšia, takže jeho šance z nášho pohľadu sú vyššie. Preto sme sa nakoniec spoločne dohodli na tomto kandidátovi,“ uviedol Zajac.

Hudacký sa o post predsedu PSK uchádzal už v regionálnych voľbách v roku 2009. Vtedy sa dostal do druhého kola, z ktorého vyšiel víťazne terajší úradujúci predseda VÚC Peter Chudík. Ten už svoju kandidatúru v nadchádzajúcich voľbách ohlásil začiatkom tohto roka.

Kandidát ĽP chce voličov osloviť svojim programom hospodárskeho rozvoja regiónu, ktorý označil za ekonomicky a sociálne najslabší na Slovensku. Dotiahnutie zahraničných investorov v čase krízy považuje za dosť problematické.

„Je treba využiť ten vnútorný potenciál, malých a stredných podnikateľov, živnostníkov, ktorí tu pôsobia a sú tu etablovaní. Vytvoriť im lepšie podmienky, oživiť ten trh tak, aby mali príležitosti jednak na ich účinkovanie a na druhej strane, aby zamestnávali ľudí z tohto regiónu,“ povedal Hudacký. Dôraz chce klásť aj na efektívnejšie využívanie štátnych zdrojov a eurofondov.

ĽP sa dohodla aj na spoločnej poslaneckej kandidátke do Zastupiteľstva PSK. Matej dnes informoval, že po náročných rokovaniach výsledkom je, že 32 miest na kandidátke bude patriť SDKÚ-DS, 26 miest KDH a štyri miesta kandidátom Most-Híd. 

Podpredseda KDH a poslanec NR SR Ján Hudacký sa narodil 24. februára 1959 vo Vranove nad Topľou. Je absolventom Technickej univerzity v Košiciach. Po škole pôsobil ako vývojový pracovník a energetik. Hudacký bol v roku 2004 zvolený za poslanca Európskeho parlamentu (EP) za KDH. Po voľbách v roku 2010 bol štátnym tajomníkom Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja (MDVRR) SR. V predčasných parlamentných voľbách v roku 2012 bol zvolený za poslanca NR SR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona