Spoločný kandidát SMK a Most-Híd neuspel, vyhral nezávislý Stubendek

NETKY.SK • 18 November 2014, 14:19 • 2 min
Spoločný kandidát SMK a Most-Híd neuspel, vyhral nezávislý Stubendek

KOMÁRNO - Republikové Predsedníctvo Strany maďarskej komunity (SMK) popri spomienkovom podujatí pri príležitosti 25. výročia Nežnej revolúcie vyhodnotilo v pondelok (17. 11.) aj komunálne voľby.

slovakia

left justify in out

Konštatovalo, že hlasovanie bolo celkovo úspešné, nakoľko ako mimo parlamentná strana sa SMK medzi stranami dostala na tretie miesto. Ďalšie štyri roky bude pracovať v jej farbách 107 primátorov a starostov, ako aj 1151 poslancov. SMK je najpyšnejšia na dosiahnuté výsledky v Hurbanove, Dunajskej Strede a Šamoríne, povedal predseda SMK József Berényi. 
     

"Miestny predseda SMK v Komárne Attila Czíria, ktorý v koalícií so stranou Most–Híd kandidoval na post primátora, informoval predsedníctvo o vytvorenej povolebnej situácií. Oznámil, že po neúspechu sa vzdáva funkcie," uviedol predseda.
     

Novozvoleným primátorom mesta Komárno sa stal nezávislý kandidát László Stubendek, ktorý pred komunálnymi voľbami prerušil svoje členstvo v SMK.
     

Podľa oficiálnych výsledkov z celkového počtu 30.362 voličov v Komárne sa na voľbách zúčastnilo 10.508, čo znamená 34,6-percentnú účasť. Volilo sa 25 poslancov a primátor mesta. Stubendek získal 3877 hlasov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies