Spoločnosť Wizz Air bude lietať z Bratislavy aj do Varšavy

NETKY.SK • 25 Október 2016, 15:04 • 2 min
Spoločnosť Wizz Air bude lietať z Bratislavy aj do Varšavy

BRATISLAVA - Nízkonákladová letecká spoločnosť Wizz Air začne prevádzkovať svoju novú linku z Bratislavy do Varšavy od 30. júna budúceho roka. Letecké spojenie slovenskej a poľskej metropoly zabezpečí štyrikrát týždenne, a to v pondelok, stredu, piatok a nedeľu. Ďalšie rozšírenie svojich letov z Bratislavy oznámili aerolínie v utorok.

slovakia

left justify in out

Otvorenie novej linky Wizz Air z Bratislavy do Varšavy súvisí s rozšírením kapacít a pôsobenia leteckej spoločnosti vo Varšave. Generálny riaditeľ Wizz Air József Váradi tam na tlačovej konferencii oznámil otvorenie ďalších šiestich nových liniek prepravcu z Varšavy popri Bratislave aj do Bukurešti, Kyjeva, Nice, Lamezia Therme, Lyonu a Vilňusu.


"Varšava je jedno z prvých miest, ktoré sme v roku 2004 pridali do našej siete spojení a veríme, že nová linka prinesie nielen výrazné uľahčenie našim slovenským cestujúcim pri cestovaní do Poľska, ale zároveň ponúkne nové možnosti využívania širokej palety letov za výhodné ceny v opäť širšej ponuke letov Wizz Air-u," povedala riaditeľka komunikácie spoločnosti Tamara Vallois.


Wizz Air nedávno oznámil otvorenie novej priamej linky z Bratislavy do ukrajinskej metropoly Kyjev. Letecké spojenie na menšie kyjevské letisko Žuljany bude prevádzkovať od 17. decembra tohto roka predbežne dvakrát týždenne. Letecké spojenie Bratislavy a Kyjeva bude obnovené po troch rokoch, predtým ho prevádzkovala ukrajinská spoločnosť Air Onix.


Wizz Air začal prevádzkovať svoju prvú pravidelnú linku z Bratislavy v marci tohto roka do macedónskeho Skopje. Aerolínie už skôr oznámili aj otvorenie linky zo slovenskej metropoly do Tuzly v Bosne a Hercegovine, a to od marca 2017.


Letecká spoločnosť Wizz Air so sídlom v Budapešti v súčasnosti prevádzkuje vyše 450 leteckých spojení z 26 základní a spája 130 destinácií v 38 krajinách. Prevádzkuje flotilu 73 Airbusov A320 a A321. Spoločnosť na Slovensku v súčasnosti prevádzkuje tri pravidelné linky zo svojej základne v Košiciach na letiská Londýn (Luton), Bristol a Doncaster (Sheffield). Z Popradu zabezpečuje lety do Londýna (Lutonu) a z Bratislavy zatiaľ do Skopje.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona