Spoločnosť Westinghouse Electric vyhlásila bankrot

NETKY.SK • 29 Marec 2017, 11:11 • 2 min
Spoločnosť Westinghouse Electric vyhlásila bankrot

TOKIO - Americká spoločnosť Westinghouse Electric, ktorá patrí japonskému konglomerátu Toshiba, dnes požiadala o ochranu pred veriteľmi. Konglomerát sa snaží takýmto spôsobom obmedziť svoje straty.

slovakia

left justify in out

Toshiba bola pod tlakom investorov, ktorí žiadali bankrot jadrovej divízie Westinghouse so sídlom v Pittsburghu. Toshiba tento rok dvakrát odložila zverejnenie hospodárskych výsledkov za predchádzajúci kvartál a odôvodnila to práve neprimeraným tlakom.

 

Bankrot umožní Westinghouse zastaviť, alebo znova prerokovať podmienky projektov jadrových elektrární, pre ktoré kumuluje straty. Mnohé krajiny sa totiž po havárii nukleárnej elektrárne Fukušima v marci 2011 vzdali jadrových projektov a zároveň sa zvýšili nároky na bezpečnosť takýchto zariadení, čo sa zase premietlo do nárastu nákladov na ich výstavbu.

 

Cieľom Toshiby je znížiť svoje záväzky spojené s Westinghouse, ktoré na konci decembra 2016 dosiahli odhadom 9,8 miliardy USD(9 miliárd eur).

 

Spoločnosť Westinghouse oznámila, že si zabezpečila 800 miliónov USD na financovanie a ochranu "jadra svojho podnikania" počas reštrukturalizácie.

 

Westinghouse podala žiadosť o ochranu pred veriteľmi na súde v USA a oznámila, že jej prevádzok v Európe, Ázii, na Blízkom východe a v Afrike sa to nedotkne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies