Spoločnosť United Airlines plánuje zaviesť pravidelné lety na Kubu

NETKY.SK • 16 Január 2015, 09:12 • 2 min
Spoločnosť United Airlines plánuje zaviesť pravidelné lety na Kubu

NEW YORK - Americká letecká spoločnosť United Airlines plánuje zaviesť pravidelné lety na Kubu, informoval v noci nadnes hovorca aerolínií Rahsaan Johnson.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť plánuje zaviesť lety na Kubu z letísk v mestách Houston (Texas) a Newark (New Jersey). K rozhodnutiu došlo podľa Johnsona po tom, čo americká vláda oznámila kroky na normalizáciu diplomatických a hospodárskych vzťahov s Kubou.

 

Americké rezorty financií a obchodu vo štvrtok oficiálne oznámili zmiernenie sankčného režimu voči Kube. Budú zrušené aj niektoré obmedzenia pre Američanov cestujúcich na Kubu, informovala agentúra TASS.

 

Biely dom ešte predtým oznámil, že má v úmysle normalizovať diplomatické vzťahy s Kubou. Prezident Barack Obama však nemôže úplne zrušiť embargo, ktoré Spojené štáty na režim v Havane uvalili pred vyše 50 rokmi. Potrebuje na to súhlas Kongresu, ktorý musí zrušiť niektoré príslušné zákony.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies