Spoločnosť Turkish Airlines od júna spojí Košice s Istanbulom

NETKY.SK • 18 Apríl 2016, 17:14 • 2 min
Spoločnosť Turkish Airlines od júna spojí Košice s Istanbulom

KOŠICE – Od 16. júna spustí spoločnosť Turkish Airlines pravidelnú leteckú linku Košice – Istanbul. Oznámili to jej zástupcovia na dnešnej tlačovej konferencii v Košiciach. Prevádzka letov bude trikrát týždenne s odletmi z Košíc vždy v utorok, štvrtok a piatok o 10.05 h a príletom do Istanbulu o 13.05 h. Spiatočný let z Istanbulu bude o 8.10 h miestneho času.

slovakia

left justify in out

"Turkish Airlines prikladajú Košiciam špeciálnu dôležitosť vzhľadom na ich strategický, kultúrny, historický, obchodný a turistický význam. Z toho pramení vysoký potenciál pre napĺňanie našej globálnej siete destinácií. Sme veľmi radi, že dnes robíme tento veľký krok a spájame východné Slovensko so svetom," uviedol viceprezident Turkish Airlines pre obchod v strednej Európe Fatih Cigal.

 

Spoločnosť, ktorá je členom leteckej aliancie Star Alliance lieta do 285 destinácií na celom svete a množstvo z týchto destinácií bude dostupných s pohodlnými prestupovými časmi v Istanbule.

Generálny manažér Turkish Airlines pre Slovensko Levend Arisoy verí, že vzhľadom na očakávaný dopyt na trhu budú mať do konca tohto roka s Košicami denné spojenie. "Pre nás Košice nie sú 'len' Košice. Berieme do úvahy hneď niekoľko regiónov, celé východné Slovensko s mestami ako Prešov, Poprad či Michalovce, severovýchod Maďarska (Miskolc), severozápad Rumunska, juhovýchod Poľska a Zakarpatskú Ukrajinu," povedal.

 

"Prvotný kontakt s Turkish Airlines prebehol pred piatimi rokmi a štyri roky sme intenzívne pracovali na tom, aby sa Košice dostali na ich bohatú mapu destinácií. Som veľmi rád, že sa to podarilo a ako vidíte, aj sny malých letísk sa môžu plniť," povedal pri príležitosti predstavenia linky zástupca výkonného riaditeľa Letiska Košice Tomáš Jančuš.

Podľa riaditeľa sekcie civilného letectva Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR Mária Németha sa s novou linkou otvárajú nové možnosti nielen pre turistov, ale i podnikateľov a investorov z celého sveta.

 

"Pre Košice to má aj ekonomický význam. Je to spojenie, ktoré nám otvorí bránu aj do juhovýchodnej Ázie," tvrdí viceprimátorka Košíc Renáta Lenártová. Spoločnosť Turkish Airlines vznikla v roku 1933, jej flotilu vtedy tvorilo päť lietadiel. Dnes je ako štvorhviezdičková letecká spoločnosť súčasťou leteckej aliancie Star Alliance, má flotilu 308 lietadiel, lieta do 285 destinácií, z toho 49 vnútroštátnych a 236 v rámci celého sveta. Spoločnosť nedávno oznámila rekordný čistý zisk za rok 2015 na úrovni 1 miliardy a 69 miliónov amerických dolárov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies