Spoločnosť Tether údajne obeťou hackerov: Ukradli tokeny za 30 miliónov dolárov

NETKY.SK • 21 November 2017, 18:03 • 2 min
Spoločnosť Tether údajne obeťou hackerov: Ukradli tokeny za 30 miliónov dolárov

SEATTLE – Spoločnosť Tether na svojej internetovej stránke informovala, že sa stala obeťou hackerského útoku, pri ktorom boli z účtu Tether Treasury odcudzené tokeny v hodnote viac ako 30 miliónov dolárov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Táto krádež bola odhalená vo chvíli, keď boli tokeny odoslané na neautorizovanú bitcoinovú adresu. Podľa dostupných informácií spoločnosť Tether podniká všetky možné kroky, aby zabránila ďalším podobným útokom.


"Včera sme zistili, že účtu Tether Treasury boli neoprávnene prevedené finančné prostriedky neznámym externým útočníkom. Burzy, ktoré integrovali Tether, musia podniknúť okamžité kroky, aby zabránili ďalšiemu narušeniu ekosystému," píše sa na stránke spoločnosti Tether.

 

img

 

Na stránke sa tiež uvádza, že všetky služby spojené s užívaním Tether peňaženiek sú pozastavené, až do dôkladného prešetrenia tohto hackerského útoku. Okrem toho spoločnosť Tether cez hard fork uvoľňuje novú verziu Omni Core, aby zabránila útočníkovi v presune prostriedkov do akejkoľvek inej peňaženky. Tether vyzýva všetkých používateľov, aby si okamžite aktualizovali Omni Core na najnovšiu chránenú verziu. Spoločnosť Tether bude pokračovať v hľadaní spôsobov, ako získať späť ukradnuté tokeny.

Spoločnosť ubezpečila svojich užívateľov, že tento útok nijako neovplyvní vydávanie nových Tether tokenov a všetky funkcie budú podporované ako zvyčajne.

Ďalšie obavy

Tieto správy prichádzajú v ťažkej dobe pre Tether, keďže okolo tejto spoločnosti začína vznikať kontroverzná diskusia. Na Twitteri sa už objavili nejaké analýzy, z ktorých mnohé nie sú práve pozitívne.

 

 

Pod drobnohľadom sa ocitol nejasný vzťah medzi spoločnosťou Tether a burzou Bitfinex založenou na Britských Panenských ostrovoch. Objavili sa totiž obvinenia, že burza používa aktíva na podvody a manipuláciu s trhom. Celú situáciu komplikuje skutočnosť, že obe spoločnosti majú spoločné vlastníctvo, aj keď podrobnosti o prepojení nie sú celkom jasné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies