Spoločnosť Tesla nakúpila Bitcoiny v hodnote 1.5 miliardy dolárov. Kurz kryptomeny stúpol na doterajšie maximum

NETKY.SK • 9 Február 2021, 12:53 • 2 min
Spoločnosť Tesla nakúpila Bitcoiny v hodnote 1.5 miliardy dolárov. Kurz kryptomeny stúpol na doterajšie maximum

Miliardár a filantrop Elon Musk opäť rozprúdil vody internetu. Posunul bitcoiny na ich historické cenové maximum

slovakia

left justify in out

Spološnosť Elona Muska Tesla značne investovala. Časť ich hotovostných rezerv premenila na bitcoiny. Firma taktiež oznámila, že od tohto momentu sú prvým významným výrobcom automobilov, ktorý príjma bitcoiny pri platbách. Ktokoľvek si tak dnes môže elektrovozidlá a ďalšie výrobky zadovážiť aj vďaka digitálnej mene. O investícii informovala Tesla Americkú komisiu pre cenné papiere a burzy (SEC).

 

 

„Aktualizovali sme našu investičnú politiku s cieľom diverzifikovať portfólio a maximalizovať zisky z fondov, ktoré nie sú potrebné na naše súčasné výdavky. Správna rada spoločnosti umožňuje investície do digitálnych aktív. Potom sme na základe tejto politiky investovali spolu 1,50 miliárd dolárov do bitcoinov a môžeme z času na čas alebo z dlhodobého hľadiska získať a držať digitálne aktíva," uvádza spoločnosť v oficiálnom dokumente.

 

Ešte v decembri minulého roka si Musk vymenil správy na Twitteru s generálnym riaditeľom spoločnosti Microstrategy Michaelom Saylorom. Bol to práve on, kto v tom čase povzbudzoval Muska, aby presunul hotovosť z Tesly na bitcoiny a „urobil svojim akcionárom priazeň v hodnote 100 miliárd dolárov“.

 

 

 Bitcoin sa v reakcii na túto investíciu vyšplhal na svoje rekordné maximum - na burze Bitstamp sa pred 14:30 SEČ predával za takmer 45-tisíc dolárov.  Nie je to prvý raz čo vizionár Elon Musk zdvihol hodnotu bitcoinu. Koncom januára, keď na svoj twitterový účet umiestnil hashtag #Bitcoin sa cena bitcoinu zdvihla o 20 percent. Rovnako tak dokázal z ďalšej meny Dogecoin vytvoriť jednu z najpotencionálnejších kryptomien na svete. Taktiež mu na to stačil len jeho účet na sociálnej sieti Twitter, kde ho sleduje takmer 50 miliónov užívateľov. 

 

 

Na tejto sociálnej sieti ešte zostaneme, no nie kvôli kryptomenám, ale kvôli synovi Muska a jeho partnerky Claire Elise Bucher, známa ako Grimes. Elon Musk celému svetu ukázal jeho syna, ktorý má nezvyčajnešie meno, ako ktokoľvek na svete, a to X AE A-Xii. 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies