Spoločnosť T-Mobile US predáva kmeňové akcie

NETKY.SK • 12 November 2013, 09:52 • 2 min
Spoločnosť T-Mobile US predáva kmeňové akcie

NEW YORK - Spoločnosť T-Mobile US začala s predajom 66,15 mil. kusov svojich kmeňových akcií. Takto získané prostriedky chce spoločnosť použiť na kapitálové investície a na zakúpenie frekvenčného spektra.

slovakia

left justify in out

T-Mobile je v USA štvrtým najväčším operátorom, pričom podiel v tejto spoločnosti vo výške 74 % vlastní spoločnosť Deutsche Telekom. Americký T-Mobile má v úmysle subjektom, ktoré upíšu tieto akcie, ponúknuť opciu na odkúpenie ďalších 6,6 mil. akcií. Rozhodnutie získať prostriedky na frekvenčné spektrum prostredníctvom vydania akcií niektorých investorov prekvapilo.

Súčasťou nadnárodnej skupiny firiem Deutsche Telekom Group je aj spoločnosť Slovak Telekom. Jej majoritným akcionárom je spoločnosť Deutsche Telekom AG s podielom 51 % akcií. Slovenská republika zastúpená Ministerstvom hospodárstva Slovenskej republiky vlastní 34 % akcií a Fond národného majetku Slovenskej republiky 15 % akcií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies