Spoločnosť Sony Music ukončila spoluprácu s R. Kellym

NETKY.SK • 20 Január 2019, 11:38 • 2 min
Spoločnosť Sony Music ukončila spoluprácu s R. Kellym

NEW YORK - Hudobné vydavateľstvo RCA patriace pod spoločnosť Sony Music ukončilo spoluprácu s americkým r'n'b spevákom R. Kellym. Informovali o tom viaceré americké médiá. Dôvodom majú byť početné obvinenia zo sexuálneho zneužívania žien i neplnoletých dievčat, ktoré 52-ročného hudobníka sprevádzajú už roky a ktoré on odmieta ako nepravdivé.

slovakia

left justify in out

Na obvinenia pred dvoma týždňami opäť upozornil dokument Surviving R. Kelly, v ktorom sa k téme vyjadrujú spevákove údajné obete. Predstavitelia Sony a RCA zatiaľ správy o ukončení spolupráce oficiálne nekomentovali.

R. Kelly, celým menom Robert Sylvester Kelly, sa na hudobnej scéne pohybuje od roku 1989. Debutoval v roku 1992 albumom Born Into The 90's, ktorý nahral so skupinou Public Announcement. O rok neskôr vydal prvú sólovku 12 Play, po ktorej nasledovalo ďalších pätnásť štúdioviek, z toho trinásť sóloviek a dva spoločné albumy s rapperom Jay Z - The Best Of Both Worlds (2002) a Unfinished Business (2004).

 

Jeho zrejme najznámejším hitom je skladba I Believe I Can Fly, za ktorú dostal v roku 1998 tri ceny Grammy. Odvtedy sa však v médiách objavoval skôr v súvislosti s prípadom šírenia detskej pornografie. Po viac ako šesťročnom súdnom procese ho v roku 2008 zbavili všetkých obvinení.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies