Spoločnosť Siemens prepustí takmer 12-tisíc zamestnancov

NETKY.SK • 30 Máj 2014, 10:08 • 2 min
Spoločnosť Siemens prepustí takmer 12-tisíc zamestnancov

BRATISLAVA - Nemecká spoločnosť Siemens prepustí 11 600 zamestnancov v dôsledku znižovania nákladov o približne jednu miliardu eur.

slovakia

left justify in out

 Informovala o tom agentúra Bloomberg, pričom sa odvolala na vyjadrenia prezidenta a generálneho riaditeľa spoločnosti Siemens Joea Kaesera. Spoločnosť by mala prepustiť približne 7 600 zamestnancov v rámci zefektívňovania a vytvorenia novej divíznej štruktúry, ďalších 4 000 prepustí z regionálnych štruktúr. Podľa Kaesera by však približne pätine zamestnancom mohli byť pridelené miesta "niekde inde".

 

Firma Siemens predstavila už začiatkom mesiaca svoj dlho očakávaný plán ozdravenia, aby zvýšila svoju konkurencieschopnosť. Tento plán počíta s tým, že spoločnosť podstúpi reštrukturalizáciu. Firmu Siemens bude tvoriť menej divízií, keďže sa ich počet zníži zo šestnásť na deväť. Divízia pre diagnostické a liečebné technológie bude mať pritom samostatné riadenie. 

 

Skupina Siemens pôsobí aj na Slovensku a podľa jej webovej stránky ju tvorí osem spoločností. Konkrétne Siemens, s. r. o. Siemens Program and System Engineering, s. r. o. Siprin, s. r. o. SAT Systémy automatizačnej techniky, spol. s r. o. OEZ Slovakia, spol. s r. o. BSH domácí spotřebiče, s. r. o. BSH Drives and Pumps, s. r. o. a Osram Slovakia, a. s. Skupina Siemens na Slovensku dosiahla v obchodnom roku 2012/2013 obrat 509,7 mil. eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies