Spoločnosť Shell zredukuje projekt ťažby bridlicového plynu v Číne

NETKY.SK • 6 September 2014, 13:55 • 2 min
Spoločnosť Shell zredukuje projekt ťažby bridlicového plynu v Číne

NEW YORK/PEKING - Ropná spoločnosť Royal Dutch Shell, ktorá ako prvá podpísala kontrakt o deľbe produkcie z bridlicových ložísk plynu, zredukuje svoj projekt v provincii S'-čchuan.

slovakia

left justify in out

Dôvodom sú náročné geologické podmienky a fakt, že oblasť je husto zaľudnená. Informovala o tom agentúra Bloomberg.
      

Spoločne s čínskou China National Petroleum Corporation plánovala firma investovať do projektov v oblasti bridlicového plynu miliardy dolárov. Dopyt po energiách v Číne je obrovský a riešením má byť aj bridlicový plyn. Najnovšie ale Shell uviedol, že teraz sa chce sústrediť najmä na rozvoj plynu zo skalných ložísk v provincii Ša-an-si.
      

"V projekte v provincii S'-čchuan napredujeme pomalšie a podmienky sú náročnejšie, než sme predpokladali. Dôvodom sú čiastočne geologické podmienky a čiastočne fakt, že ide o poľnohospodársku oblasť s vysokým počtom obyvateľov," povedal finančný riaditeľ Shellu Simon Henry. "Projekt bude nakoniec asi menší, než sme pôvodne očakávali," dodal.
      

Čínska vláda ešte v júli vyhlásila, že sa jej pravdepodobne nepodarí do konca roku 2020 dosiahnuť ambiciózny cieľ, čo sa týka produkcie plynu z bridlicových ložísk. Príčinou je najmä nedostatočne rozvinutá infraštruktúra, čo komplikuje rozvoj najväčších ložísk tejto komodity na svete. Čína si stanovila, že do konca tohto desaťročia dosiahne jej produkcia plynu z bridlíc okolo 100 miliárd kubických metrov (m3). Napríklad produkcia v USA dosiahla v roku 2012 okolo 290 miliárd m3.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies