Spoločnosť SAS zrušila pre štrajk pilotov 230 letov

NETKY.SK • 13 Jún 2016, 11:16 • 2 min
Spoločnosť SAS zrušila pre štrajk pilotov 230 letov

ŠTOKHOLM - Škandinávska letecká spoločnosť Scandinavian Airlines (SAS) zrušila dnes 230 svojich letov, čo postihlo 27.000 cestujúcich. K opatreniu došlo po zlyhaní ďalšieho kola rokovaní o ukončení štrajku švédskych pilotov za vyššie platy, informuje agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Medzi zrušenými letmi sú domáce aj európske linky - medzi nimi aj li nimi aj linky do severských metropol, Frankfurtu nad Mohanom, Paríža či Londýna.

 

Počas uplynulého víkendu postihli dôsledky štrajku pilotov odhadom 50.000 pasažierov vrátane niekoľkých tisícok cestujúcich charterovými spojmi. Bezprostredne nebolo známe, kedy sa prevádzka letov vráti do normálu.

 

Protestná akcia sa začala v piatok, keď zlyhali rokovania medzi odbormi švédskych pilotov a SAS, čo viedlo k tomu, že 400 pilotov SAS pôsobiacich vo Švédsku vstúpilo do štrajku.

 

Piloti požadovali zvýšenie platov vo výške 3,5 percenta, pričom SAS im prisľúbila len 2,2-percentné zvýšenie.

 

Dánski a nórski piloti SAS pokračovali v službe. Spoločnosť, ktorej hlavnými majiteľmi sú vlády Dánska, Nórska a Švédska, čelí tvrdej konkurencii nízkonákladových prepravcov, akým je napríklad Norwegian Air Shuttle.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies