Spoločnosť Rolls-Royce zruší v námornej divízii ďalšie stovky miest

NETKY.SK • 1 December 2016, 17:23 • 2 min
Spoločnosť Rolls-Royce zruší v námornej divízii ďalšie stovky miest

LONDÝN - Britská spoločnosť Rolls-Royce zruší vo svojej námornej divízii ďalšie stovky pracovných miest. K tisícke zrušených pozícií, o čom firma informovala v priebehu minulého roka a v tomto roku program začala realizovať, pribudne ďalších 800 pracovných miest. Cieľom je zníženie nákladov. Informovali o tom server BBC a agentúra Bloomberg.

slovakia

left justify in out

Firma, ktorá okrem komponentov pre lode vyrába aj zariadenia pre ťažobné plošiny, je do veľkej miery závislá od zákazníkov v ropnom a plynárenskom sektore, energetická oblasť však v posledných rokoch zápasí s problémami. Dôvodom sú nízke ceny ropy.

 

Spoločnosť uviedla, že s rušením 800 pracovných miest plánuje začať v polovici budúceho roka. Od tohto kroku si Rolls-Royce sľubuje ročnú úsporu do 50 miliónov libier (59,45 milióna eur). Divízia zamestnáva zhruba 4800 ľudí v 34 krajinách sveta. Najviac zamestnancov z celkového počtu pracuje v Nórsku (okolo 1900). Priamo v Británii je to približne 400 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies