Spoločnosť RegioJet skončila vlani prvýkrát za celý rok v zisku

NETKY.SK • 17 August 2016, 18:25 • 2 min
Spoločnosť RegioJet skončila vlani prvýkrát za celý rok v zisku

PRAHA - Český súkromný železničný dopravca RegioJet zarobil minulý rok takmer 41 miliónov Kč a prvýkrát od roku 2011, keď na jeseň začal s prevádzkou, skončil v zisku. Vyplýva to z konečných auditovaných hospodárskych výsledkov za rok 2015, o ktorých dnes informoval hovorca spoločnosti Aleš Ondrůj.

slovakia

left justify in out

Ako uviedol server novinky.cz, zisk firmy RegioJet za minulý rok dosiahol celkovo 40,9 milióna Kč (1,51 milióna eur) pri tržbách 718,5 milióna Kč. V prípade tržieb ide o rast o 37 %. Na porovnanie, v roku 2014 dopravca zo skupiny Student Agency podnikateľa Radima Jančuru prerobil 42 miliónov Kč.

 

"Zisk sa podarilo dosiahnuť vďaka znižovaniu nákladov na jedno sedadlo. Vlaky jazdia obsadené v priemere z 80 %, minulý rok sa počet cestujúcich zvýšil o štvrtinu a vďaka zabezpečeniu nových vagónov jazdia niektoré súpravy až s 13 vozňami," uviedol Jančura.

 

RegioJet prepravil minulý rok na svojich trasách v ČR a na medzinárodných spojoch na Slovensko celkovo 3,01 milióna cestujúcich. V porovnaní s rokom 2014 to znamená rast o 620.000, teda o 26 %.

 

Za tento rok predpokladá RegioJet ziskové hospodárenie v podobnej výške ako v roku 2015 s tým, že v prípade tržieb a počtu cestujúcich očakáva rast o štvrtinu. "Celkový rast počtu cestujúcich očakávame v tomto roku vo výške približne 25 %," uviedol Jančura. Ako dodal, na jednej strane je to vďaka rozšíreniu služieb na trase Praha - Košice, kde sú aktuálne najväčším dopravcom, a na druhej vďaka novej linke vedúcej do Starého Města, Přerova a na Zlínsko.

(1 EUR = 27,023 CZK)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies